Aproximativ 80 de migranţi au sosit duminică în sudul Italiei şi au transferaţi într-un centru de primire

Publicat:

În jur de 80 de migranţi, repartizaţi în trei grupuri, au sosit duminică dimineaţa pe insula Lampedusa, în sudul Italiei, înainte de a fi transferaţi într-un centru de primire şi înregistrare (hotspot), unde se află acum circa 100 de persoane, anunţă media italiene, potrivit AFP, scrie agerpres.

Patrulele gărzilor de coastă italiene şi ale căpităniei portului Lampedusa au interceptat sâmbătă seara două ambarcaţiuni, fiecare cu 25 de migranţi la bord, iar duminică în zori, 30 de tunisieni au fost blocaţi pe plaja Cala Palme, în sudul insulei, unde sosiseră într-o barcă.


Citește și : Armata rusă a doborât aproape 60 de rachete la baza Hmeimim din Siria (general)

Sosirile de migranţi pe litoralul sudic al Lampedusei s-au înmulţit considerabil în ultimele săptămâni, favorizate de marea liniştită.

Sosirile se fac tot mai des cu ambarcaţiuni mai mari decât de obicei sau cu vase de pescuit care îi aduc pe migranţi până aproape de Lampedusa, de unde aceştia sunt preluaţi de ambarcaţiuni mai mici, afirmă presa.

Înaltul Comisariat al INU pentru Refugiaţi (UNHCR) a anunţat pe Twitter că în jur de 70 de persoane care încercau să traverseze Mediterana şi care se aflau ‘în pericol de mai multe zile pe mare’, în largul Libiei, au fost salvate duminică de gărzile de coastă libiene şi transportate în această ţară.

Citește și : Scandalul ucrainean influenţează şi campania lui Joe Biden la alegerile prezidenţiale din 2020

Agenţia ONU precizează că, printre aceste persoane, ‘două sunt în stare critică’, şi că Libia ‘nu dispune de un port sigur pentru debarcare’, aşa cum prevede dreptul maritim internaţional.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

CEC a aprobat un tiraj de peste 850 de mii de buletine de vot pentru diasporă

CEC a aprobat un tiraj de peste 850 de mii de buletine de vot pentru diasporă Comisia Electorală Centrală (CEC) a aprobat în ședința din...

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi Te-ai întrebat ce servesc membrii familiei...

Messi a salvat Inter Miami

Messi a salvat Inter Miami Atacantul argentinian al Inter Miami, Lionel Messi, a adus clubului său o remiză în meciul din MLS cu Charlotte. Jocul din...

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate Cod Roșu de inundații în România! Forțele de intervenție de la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.