Arabia Saudită A DECAPITAT anul trecut un număr record de condamnaţi

Publicat:

Arabia Saudită a executat în 2019 un număr de 184 de condamnaţi (178 de bărbaţi şi şase femei), un bilanţ record după cel din anul anterior, de 149 de persoane, potrivit unui raport anual al Amnesty International (AI) publicat marţi, transmite dpa, potrivit agerpres.

În Arabia Saudită, majoritatea celor executaţi fuseseră condamnaţi pentru omor sau infracţiuni legate de droguri, iar mai mult de jumătate erau cetăţeni străini.


Citeşte şi: Trump îl cheamă la Casa Albă pe guvernatorul statului New York

Regatul conservator sunnit continuă să atragă critici internaţionale din cauza presupuselor încălcări ale drepturilor omului şi a persecutării minorităţii şiite.

Potrivit Amnesty International, în aprilie 2019 au fost executaţi prin decapitare 37 de deţinuţi, dintre care 32 erau bărbaţi şiiţi condamnaţi pentru ‘terorism’ după ce le fuseseră smulse mărturii prin tortură.

Clare Algar, directorul în cadrul AI, a subliniat că nu există ‘dovezi credibile’ în sprijinul ideii că sentinţa capitală descurajează criminalitatea în mai mare măsură decât pedepsele cu închisoare.

Citeşte şi: Apărarea antiaeriană siriană A DOBORÂT mai multe racheta israeliene

Conform raportului, Iranul a fost pe primul loc în 2019 în ce priveşte numărul execuţiilor (251), urmat de Arabia Saudită (184) şi de Irak (cel puţin 100).

Amnesty International atrage însă atenţia că cifrele sunt adesea distorsionate pentru că unele state, precum China, Coreea de Nord şi Vietnam, ‘ascund amploarea reală a recurgerii la pedeapsa cu moartea’.

Per total, numărul execuţiilor a scăzut totuşi la nivel global pentru al patrulea an la rând, mai multe ţări intrând în rândul celor care au abolit pedeapsa capitală.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Netanyahu în luptă cu armata israeliană (editorial)

Netanyahu în luptă cu armata israeliană Sara Netanyahu a acuzat săptămâna trecută la o întâlnire privată cu familiile ostaticilor că șefii armatei israeliene (IDF) încearcă...

CNN: Războaie pentru energie se vor desfășura sub apă. Rusia se pregătește

CNN: Războaie pentru energie se vor desfășura sub apă. Rusia se pregătește Cererea de energie electrică este în creștere, iar tot mai multe țări încearcă...

Vulgarizarea patriotismului, rețeta Simion-Șoșoacă

Vulgarizarea patriotismului, rețeta Simion-Șoșoacă Prima și cea mai importantă lecție a alegerilor locale și europarlamentare este confiscarea patriotismului de către partidele extremiste AUR și SOS,...

Chiar urmează să ne drogăm copiii ca să nu se mai îngrașe în halul acesta?

Chiar urmează să ne drogăm copiii ca să nu se mai îngrașe în halul acesta?   În loc să încercăm să ne schimbăm groaznicul sistem alimentar...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.