Arderea miriștilor este interzisă! Inspectoratul de mediu avertizează

Publicat:

Arderea miriștilor este interzisă! Inspectoratul de mediu avertizează

Inspectoratul de mediu avertizează și în acest an că arderea miriștilor este interzisă.

Citește și: Se atestă o temperare a creșterii prețurilor la apartamente


Factorii responsabili din cadrul instituției preconizează că odată cu recoltarea culturilor spicoase, mulți agricultori vor opta pentru  calea cea mai ușoară de curățare a terenurilor. Și anume –  arderea miriștilor.

„Deși această practică poate părea rapidă și eficientă, efectele sale devastatoare asupra mediului și sănătății sunt de necontestat. Arderea miriştilor are efecte dezastruoase asupra mediului și sănătății publice”, avertizează inspectorii de mediu.

Fumul rezultat din ardere conține particule toxice și gaze nocive, cum ar fi monoxidul de carbon, dioxidul de azot și particule fine, care pot afecta grav sănătatea respiratorie a oamenilor și a animalelor. Poluarea aerului poate duce la agravarea bolilor respiratorii și cardiovasculare.

Totodată, această practică distruge microorganismele esențiale din sol, reducând fertilitatea acestuia și afectând negativ capacitatea de a susține culturi viitoare. Solul devine astfel mai vulnerabil la eroziune și mai puțin productiv. Focul distruge habitatul natural al multor specii de plante și animale, conducând la pierderea biodiversității și la dezechilibre ecologice majore.

În locul arderii miriştilor, există metode ecologice și sustenabile de gestionare a resturilor vegetale, cum ar fi compostarea, mulcirea, reciclarea agricolă.

Inspectorii de mediu mai  precizează că, potrivit legislației, arderea miriştilor și a resturilor vegetale este strict interzisă, iar nerespectarea acestei interdicții poate atrage sancțiuni severe.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Kosovo interzice TikTok-ul pe aparatele oficiale

Kosovo interzice TikTok-ul pe aparatele oficiale Guvernul din Kosovo a anunţat vineri că aplicaţia chineză TikTok nu mai este autorizată pe aparatele angajaţilor instituţiilor kosovare,...

Slovacia cere soluţii din partea NATO după ce teritoriul său a rămas fără apărare antiaeriană

Slovacia cere soluţii din partea NATO după ce teritoriul său a rămas fără apărare antiaeriană Preşedintele Peter Pellegrini a cerut vineri soluţii din partea NATO...

Pentru redeschiderea sa Notre-Dame de Paris optează pentru modernitate

Pentru redeschiderea sa Notre-Dame optează pentru modernitate Cu alegeri care au inclus un mobilier cu un design minimalist, veşminte liturgice colorate a la Mondrian şi...

Moscova crede că Trump va înţelege, mai devreme sau mai târziu, propunerea sa de pace pentru Ucraina

Moscova crede că Trump va înţelege, mai devreme sau mai târziu, propunerea sa de pace pentru Ucraina Viceministrul rus de Externe Serghei Riabkov a declarat...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.