Arestări în Grecia după incendii provocate de artificii trase de pe o navă

Publicat:

Arestări în Grecia după incendii provocate de artificii trase de pe o navă

Treisprezece persoane de la bordul unui iaht au fost arestate în Grecia după un incendiu de pădure care ar fi fost declanşat de artificiile trase de pe navă. Între timp, pompierii încearcă să oprească incendiile întețite de vântul puternic pe două insule greceşti şi în alte părţi ale Greciei. Mai multe regiuni se confruntă cu un risc ridicat de noi incendii şi duminică, scrie Reuters.

Autorităţile elene au arestat sâmbătă treisprezece persoane aflate la bordul unui iaht, în urma unor acuzaţii potrivit cărora focuri de artificii trase de pe ambarcaţiune au provocat un incendiu pe insula Hydra, relatează Reuters, preluat de Digi24.


Incendiul, care a ars o parte din singura pădure de pini de pe insulă, a reuşit să fie pus sub control sâmbătă dimineaţa devreme. Persoanele implicate vor fi prezentate duminică în faţa unui procuror, au precizat pompierii într-un comunicat.

Insula Hydra, situată în Golful Saronic, la sud-vest de Atena, este foarte populară printre turişti şi navigatori. “Suntem indignaţi”, a declarat primarul din Hydra, George Koukoudakis, la televiziunea publică. “Dacă acest lucru este adevărat, este ceva care mă întristează cu adevărat”, a adăugat el. Între timp, peste 30 de pompieri sprijiniţi de două avioane şi cinci elicoptere s-au luptau cu un incendiu pe insula Andros din Marea Egee, departe de staţiunile turistice, unde patru comunităţi au fost evacuate ca măsură de precauţie.

Citește și: Un incendiu pe insula Hydra provocat de focuri de artificii de pe un iaht produce indignare în Grecia

Incendiile de vegetaţie sunt frecvente în Grecia, dar au devenit mai devastatoare în ultimii ani, pe fondul verilor mai calde şi mai uscate pe care oamenii de ştiinţă le leagă de schimbările climatice. Un incendiu din apropierea Atenei, săptămâna trecută, a forţat zeci de persoane să-şi părăsească casele, despre care autorităţile au spus că au considerat că este rezultatul unei incendieri, precum şi al condiţiilor calde şi uscate. Meteorologii spun că cele mai recente incendii au loc în condiţiile în care ţara se confruntă pentru prima dată cu condiţii ”caldură-uscăciune-vânt” atât de devreme în vara.

„Nu-mi amintesc un alt an în care să ne fi confruntat cu asemenea condiţii atât de devreme, la începutul şi mijlocul lunii iunie”, a declarat meteorologul Thodoris Giannaros, la televiziunea de stat.

Vineri, un bărbat de 55 de ani a murit la spital după ce a fost rănit într-un incendiu în regiunea Ilia din peninsula Peloponez din Grecia, în timp ce mai multe incendii s-au produs în vârful sudic al Greciei.

Câteva sute de pompieri au fost trimişi de vineri pentru a lupta împotriva a peste 70 de incendii forestiere din toată ţara.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Arabia Saudită va găzdui prima ediţie a Jocurilor Olimpice de Esports

Arabia Saudită va găzdui prima ediţie a Jocurilor Olimpice de Esports Arabia Saudită, putere în ascensiune în sportul mondial, a fost aleasă vineri să găzduiască...

Racheta Falcon 9 a companiei SpaceX suferă o defecţiune rară în spaţiu; misiunea Starlink, în pericol

Racheta Falcon 9 a companiei SpaceX suferă o defecţiune rară în spaţiu; misiunea Starlink, în pericol Motorul celui de-a doua trepte a rachetei Falcon 9...

Genomul 3D al unui mamut lânos, reconstruit de oamenii de ştiinţă

Genomul 3D al unui mamut lânos, reconstruit de oamenii de ştiinţă Pielea unui mamut lânos siberian a fost expusă la condiţii atât de glaciale, în...

Taxa de intrare în Veneţia va creşte în 2025, în încercarea de reducere a aglomeraţiei

Taxa de intrare în Veneţia va creşte în 2025, în încercarea de reducere a aglomeraţiei Sistemul experimental de plată introdus pentru turişti de oraşul italian...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.