Arina Corșicova: Vom continua să luptăm pentru drepturile vorbitorilor de limbă rusă din Bălți

Publicat:

Autoritățile de la Chișinău intenționează să elimine limba rusă din Monitorul Oficial și din proiectele de lege ale Parlamentului, stârnind astfel îngrijorarea populației vorbitoare de limba rusă. Declarația a fost făcută de Arina Corșicova. Potrivit acesteia, limba rusă ar trebui să devină a doua limbă oficială la Bălți.

„Suntem nevoiți să constatăm că autoritățile ignoră din nou valorile, interesele, personalitatea, obiceiurile și modul dumneavoastră de viață. În țara noastră, autoritățile intenționează să elimine limba rusă din Monitorul Oficial și din proiectele de lege ale Parlamentului, stârnind astfel îngrijorarea populației vorbitoare de limbă rusă”, susține Arina Corșicova.


Citeşte şi: România, principala destinație a mărfurilor moldovenești

Potrivit ei, pentru municipiul Bălți, acest lucru devine o lovitură deosebit de dureroasă, deoarece majoritatea locuitorilor săi folosesc și înțeleg mai bine limba rusă, decât pe cea română.

„De aceea, în programul meu electoral am inclus un punct referitor la declararea limbii ruse drept a doua limbă oficială în municipiu. Eu și echipa care m-a susținut la alegeri vom continua să luptăm pentru drepturile vorbitorilor de limbă rusă din Bălți”, a conchis Corșicova.

 Arina Corșicova, candidata susținută de Partidul „Șansă” și penalul fugar Ilan Șor la funcția de primar al municipiului Bălți, rămâne în afara cursei electorale, după ce Comisia Electorală Centrală (CEC) a respins sesizarea depusă de aceasta.

Citeşte şi: Procuratura Anticorupție a finalizat urmărirea penală pornită pe numele deputatului Nesterovschi

Arina Corșicova, candidata susținută de Partidul „Șansă” și penalul fugar Ilan Șor la funcția de primar al municipiului Bălți, a fost exclusă din turul doi de scrutin.

Decizia a fost luată marți seară, 7 noiembrie, de Consiliul Electoral al Circumscripției Electorale Municipale Bălți. Cererea privind excluderea din cursa electorală a Arinei Corșicova a fost depusă de Ștefan Gligor și candidatul susținut de Partidul Schimbării pentru Primăria Bălți, Nicolae Grigorișin.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Veşti bune din Slovacia: Starea premierului Fico se ameliorează

Starea premierului Fico se ameliorează Starea premierului slovac Robert Fico se ameliorează, inclusiv capacitatea sa de comunicare, la cinci zile după ce a fost rănit...

117 grădinițe din Chișinău își vor sista temporar activitatea în perioada de vară

117 grădinițe din Chișinău își vor sista temporar activitatea în perioada de vară Peste o sută de instituții de educație preșcolară din orașul Chișinău și...

Oficialii georgieni vor intra pe lista neagră a Washingtonului

Oficialii georgieni vor intra pe lista neagră a Washingtonului Funcționarii responsabili de promovarea legii georgiene privind „agenții străini” de tip rusesc ar putea fi supuși...

Ruşii au ocupat o localitate-cheie din Lugansk

Ruşii au ocupat o localitate-cheie din Lugansk Rusia a anunţat luni ocuparea satului Bilogorvka (Bilohorivka), unul dintre ultimele rămase necucerite în regiunea ucraineană Lugansk, a...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.