Aripa armată a Hamas, Brigăzile al-Qassam, face apel la o escaladare pe toate fronturile, inclusiv în Iordania

Publicat:

Aripa armată a Hamas, Brigăzile al-Qassam, face apel la o escaladare pe toate fronturile, inclusiv în Iordania

Purtătorul de cuvânt al Brigăzilor armate al-Qassam ale Hamas, Abu Ubaida, a făcut apel marţi la o escaladare pe toate fronturile, inclusiv în Iordania, într-un discurs televizat care a marcat 200 de zile de la începutul războiului între Israel şi Hamas în Fâşia Gaza, la 7 octombrie, relatează Reuters.

Israelul declară că încearcă să elimine gruparea Hamas, care controlează enclava palestiniană, într-un război care a ucis peste 34.000 de palestinieni până în prezent, conform bilanţului făcut public de Ministerul Sănătăţii din guvernul Hamas. Războiul a început după atacul fără precedent al comandourilor Hamas în comunităţile din sudul Israelului, care s-a soldat cu moartea a 1.200 de persoane, în timp ce alte 253 au fost luate ostatice şi duse în Fâşia Gaza, conform datelor oficiale israeliene, potrivit stiripesurse.ro.


Citește și : 34.049 de palestinieni ucişi în Gaza de la începutul ofensivei Israelului la 7 octombrie (Ministerul Sănătăţii enclavei)

Într-o înregistrare video difuzată de televiziunea Al Jazeera, Abu Ubaida a lăudat atacul Iranului asupra Israelului din 13 aprilie, afirmând că loviturile directe cu drone explozive şi rachete “‘au stabilit noi reguli, au trasat ecuaţii importante şi au derutat inamicul şi pe cei din spatele acestuia”.

El a făcut apel la o escaladare în Cisiordania şi Iordania, numind-o “unul dintre cele mai importante fronturi arabe”.

Iordania, situată între Iran şi Israel, a interceptat şi doborât zeci de drone iraniene care au intrat în spaţiul său aerian şi se îndreptau spre Israel, au declarat pe 13 aprilie două surse de securitate regionale.

“Facem apel la poporul iordanian să îşi intensifice acţiunile şi să îşi ridice vocea”, a declarat Abu Ubaida.

Hamas – a declarat el – îşi menţine cererile în cadrul discuţiilor de încetare a focului în curs de desfăşurare – ca Israelul să pună capăt ofensivei militare, să îşi retragă forţele din Fâşia Gaza, să permită persoanelor strămutate să se întoarcă în nordul Fâşiei Gaza şi să ridice blocada.

Citește și : Zelenski insistă: Vrem aparare aeriană și avioane! Acum!

“Guvernul de ocupaţie trage de timp pentru a ajunge la un acord privind un schimb de ostatici şi încearcă să obstrucţioneze eforturile depuse de mediatori pentru a se ajunge la un acord de încetare a focului”, a declarat Abu Ubaida.

Qatarul şi Egiptul încearcă să medieze o încetare a focului, dar purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe qatarez a declarat anterior marţi că toate părţile implicate ar trebui “să dea dovadă de seriozitate” pentru a permite ca aceste eforturi să aibă succes.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Avertizare Cod galben de vreme rea

Avertizare Cod galben de vreme rea Teritoriul Republicii Moldova intră sub avertizare Cod galben de vreme rea, caracterizată prin instabilitate atmosferică. Citește și: Cei onești să-i...

Primul buletin va fi gratuit pentru cetăţenii moldoveni

Primul buletin va fi gratuit pentru cetăţenii moldoveni Cetățenii Republicii Moldova sunt obligați să dețină buletine de identitate, începând cu vârsta de 16 ani. Primul...

Maia Sandu vine cu precizări despre Programul „Prima Casă PLUS”

Maia Sandu vine cu precizări despre Programul „Prima Casă PLUS” La scurt timp după ce a solicitat Guvernului să extindă programul Prima Casă și să...

Cei onești să-i aresteze pe cei corupți. Care sunt așteptările lui Recean în domeniul justiției

Cei onești să-i aresteze pe cei corupți. Care sunt așteptările lui Recean în domeniul justiției Premierul Dorin Recean vrea să-i vadă pe procurorii și judecătorii...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.