X

Armata a primit un sistem de supraveghere aeriană Thales

Armata a primit un sistem de supraveghere aeriană Thales

Armata Republicii Moldova va avea în dotare un sistem de supraveghere aerianăƒ, după ce radarul achiziţionat de la companiei franceză THALES a ajuns recent la Chişinăƒu, pe cale aerianăƒ, informează miercuri MOLDPRES.

Potrivit ministrului apăƒrăƒrii, Anatolie Nosatîi, sistemul respectiv, achiziţionat din bugetul naţional de apăƒrare, este vital pentru consolidarea capacităƒţilor din domeniul apăƒrăƒrii antiaeriene ale Republicii Moldova, potrivit stiripesurse.ro.

Citeşte şi: Uniunea Europeană poate face R. Moldova mai puternică

‘În contextul actual de securitate, siguranţa cetăƒţenilor noştri este o prioritate. Ultimele incidente de încăƒlcare a spaţiului aerian al ţăƒrii noastre au readus în vizorul autorităƒţilor necesitatea stringentムde consolidare a capacităƒţilor de apăƒrare ale Republicii Moldova. Acest sistem, care va asigura monitorizarea întregului spaţiu aerian al ţăƒrii, va completa seria de măƒsuri întreprinse în scopul dotăƒrii, la standarde internaţionale, a Armatei Naţionale’, a spus Anatolie Nosatîi.

Achiziţionarea sistemului de supraveghere aerianムvine în contextul consolidăƒrii capacităƒţilor de apăƒrare ale Republicii Moldova şi al modernizăƒrii armatei naţionale, mai scrie MOLDPRES.

Citeşte şi: Radu Marian ‘a dat de greu’ în troleibuz: ‘Am încercat, nu lucrează’

Tags: chisinauMoldovasistemsupraveghere aerianăƒThales
Știrile zilei