Armata egipteană a demolat 12.350 de case în Sinai

Publicat:

Armata egipteană a distrus 12.350 de imobile rezidenţiale şi comerciale de la finalul lui 2013 în Sinai, unde are loc o insurecţie jihadistă, a indicat miercuri organizaţia neguvernamentală Human Rights Watch (HRW), care evocă ”posibile crime de război”, transmite AFP, potrivit agerpres.

”În cursul ultimilor şapte ani, în nordul Sinai” armata egipteană a expulzat ilegal zeci de mii de locuitori, distrugându-le casele, fermele şi bunurile”, a subliniat Joe Stork, director adjunct al departamentului Africa de Nord/Orientul Mijlociu al HRW.


Citește și: Dominic Raab: Democraţia pierde teren în toată lumea

ONG-ul a acuzat deja în 2019 forţele de securitate egiptene de comiterea unor ”crime de război” în Sinai. Acuzaţiile au fost respinse de guvernul de la Cairo.

Cele 12.350 de clădiri au fost distruse între sfârşitul lui 2013 şi 2020 de forţele armate în zona Al-Arish, capitala Sinaiului de Nord, a precizat HRW.

Citește și: SUA înregistrează cel mai mare număr de migranți, care bat la frontiere, din ultimii 20 de ani

Armata egipteană a ”ras, distrus sau interzis accesul” la 6.000 de hectare de teren arabil în zona Al-Arish şi a terminalului Rafah, la frontiera cu Gaza. Obiectivul armatei era de a constitui o zonă-tampon în jurul aeroportului din Al-Arish.

De câţiva ani, forţele armate egiptene fac eforturi pentru a pune capăt insurecţiei din peninsula Sinai desfăşurate de o filială locală a grupării Stat Islamic (SI). Începând din februarie 2018, ele efectuează o operaţiune la nivel naţional contra militanţilor islamişti, localizaţi mai ales în nordul Sinaiului.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

În urma dictatorului

În urma dictatorului Ce se petrece după prăbușirea inevitabilă a unui regim personal. Filmul „Moartea lui Stalin” (2017) începe cu dictatorul prăbușit în stare de inconștiență...

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste (editorial)

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste Sub veghea lui Biden, amenințarea la adresa transporturilor maritime globale a luat amploare. Președintele Biden și-a dedicat discursul de adio...

The New York Times: Cum s-a transformat mințitul în dezinformare

Cum s-a transformat mințitul în dezinformare După momentul în care Donald Trump a contestat validitatea certificatului de naștere al lui Barack Obama, Trump a continuat...

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden (editorial)

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden Succesorul lui va moșteni o lume incomparabil mai primejdioasă Președintele Biden a luat ieri cuvântul la ONU, fiind...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.