Armata egipteană a eliminat 19 presupuşi jihadişti în Peninsula Sinai

Publicat:

Armata egipteană a anunţat sâmbătă că a ucis 19 presupuşi jihadişti în cursul unor operaţiuni ţintite, desfăşurate terestru şi aerian, în cadrul acţiunii sale împotriva rebeliunii care agită nordul Peninsulei Sinai, notează AFP, scrie agerpres.

Potrivit declaraţiei sale filmate şi difuzate pe reţele sociale, militarii au ucis trei rebeli “extrem de periculoşi”, precum şi alţi 16 rebeli în mai multe lovituri aeriene care au vizat “ascunzători de terorişti”.


Citește și : China anunţă că ar putea pune piaţă un vaccin anti-COVID-19 până la sfârşitul anului

Ei au găsit asupra acestora numeroase puşti automate, grenade şi lansatoare de rachete, a adăugat armata.

Forţele de securitate luptă de mai mulţi ani împotriva insurecţiei armate din Peninsula Sinai, în nord-estul Egiptului, care este desfăşurată de o grupare locală afiliată organizaţiei jihadiste Stat Islamic.

Lupta s-a intensificat după răsturnarea de la putere de către armată, în 2013, a preşedintelui islamist Mohamed Morsi, în urma unor ample manifestaţii.

În februarie 2018, armata a lansat o vastă operaţiune “antiteroristă” în regiune, dar şi în unele zone din deşertul occidental, între valea Nilului şi frontiera cu Libia.

Citește și : Primarul din Chicago, atac dur la adresa lui Trump după revoltele de la Minneapolis: ‘F… you!’

De la declanşarea sa, circa 950 de presupuşi jihadişti şi zeci de militari au fost ucişi, potrivit statisticilor oficiale. Niciun bilanţ verificat din sursă independentă nu este disponibil, regiunea fiind interzisă jurnaliştilor.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

În urma dictatorului

În urma dictatorului Ce se petrece după prăbușirea inevitabilă a unui regim personal. Filmul „Moartea lui Stalin” (2017) începe cu dictatorul prăbușit în stare de inconștiență...

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste (editorial)

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste Sub veghea lui Biden, amenințarea la adresa transporturilor maritime globale a luat amploare. Președintele Biden și-a dedicat discursul de adio...

The New York Times: Cum s-a transformat mințitul în dezinformare

Cum s-a transformat mințitul în dezinformare După momentul în care Donald Trump a contestat validitatea certificatului de naștere al lui Barack Obama, Trump a continuat...

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden (editorial)

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden Succesorul lui va moșteni o lume incomparabil mai primejdioasă Președintele Biden a luat ieri cuvântul la ONU, fiind...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.