Armata finlandeză intră la regim VEGETARIAN. Ministrul apărării nu înțelege cine și de ce a luat decizia

Publicat:

Se spune că armata luptă mai bine când are stomacul plin şi decizia de a servi soldaţilor finlandezi două mese vegetariene obligatorii pe săptămână l-a lăsat perplex pe ministrul naţionalist al apărării, relatează vineri Reuters, potrivit agerpres.

Măsura este destinată să-i ajute pe soldaţi să mănânce mai sănătos şi să atenueze impactul producţiei de carne ce contribuie la încălzirea globală, a declarat armata.


Citește și: Fosta preşedintă sud-coreeană a primit la recurs 25 de ani de închisoare

Dar ministrul finlandez al apărării, Jussi Niinistö, susţinut de partidul naţionalist Reforma Albastră (Blue Reform), s-a declarat uluit de această decizie, despre care nu fusese informat în prealabil.

“Această hrănire forţată pare a fi o decizie ideologică. Şi, după cum spune o vorbă veche, o armată luptă mai bine când are stomacul plin. Dar nicio armată nu poate lupta cu supă de linte sau cu conopidă”, a declarat Niinistö ziarului Aamulehti.

În Finlanda, care are o frontieră de 1.340 km şi un trecut dificil cu Rusia, serviciul militar este obligatoriu pentru toţi bărbaţii şi are o durată de până la un an.

Citește și: Sute de polițiști au fost arestați în Mexic. Mulți dintre ei nici măcar nu erau autorizați

Niinistö a spus că va cere forţelor de apărare să-i prezinte un raport explicând modul în care a fost luată decizia. Armata nu a răspuns la cererile de a face comentarii suplimentare, notează Reuters.

Grupul Reforma Albastră aflat la conducerea Ministerului Apărării a rămas în guvernul de centru-dreapta al ţării după ce s-a desprins de Partidul Finlandez, anti-imigranţi şi scos afară din coaliţie anul trecut.

Multe şcoli finlandeze au o zi de regim alimentar vegetarian pe săptămână şi armata afirmă că a crescut în mod constant opţiunile vegetariene în meniuri la cantine.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.