Armata indiană a fost ATACATĂ în Kashmir! Cinci oameni au fost ucişi!

Publicat:

Presupuşi rebeli au atacat joi o tabără a armatei în Kashmirul administrat de India, ucigând trei soldaţi înainte de a fi ei înşişi împuşcaţi, a anunţat poliţia, cu patru zile înainte de aniversarea a 75 de ani de independenţă a Indiei, informează France Presse, potrivit agerpres.

Doi bărbaţi înarmaţi cu puşti automate şi grenade “au intrat în tabăra armatei pe întuneric şi a avut loc un schimb de focuri cu soldaţii. Armata a deplâns trei morţi şi cei doi atacatori au fost de asemenea ucişi”, a declarat Mukesh Singh, un înalt responsabil al poliţiei.


Citeşte şi: Trump se teme că FBI-ul i-a ‘plantat’ probe în timpul percheziţiei de la Mar-a-Lago – Black News

Incidentul, care s-a petrecut în regiunea Rajuri (sud), aproape de linia de control extrem de militarizată ce desparte Kashmirul de Pakistan, a făcut de asemenea doi răniţi printre soldaţi.

Potrivit autorităţilor, cel puţin 130 de militanţi şi zeci de poliţişti şi soldaţi au fost ucişi în acest an în confruntări cu rebelii care luptă pentru independenţa Kashmirului sau alipirea la Pakistan.

Miercuri, sute de soldaţi indieni au mărşăluit cu motociclete prin oraşul principal al Kashmirului, Srinagar, fluturând steagul naţional, ca parte a sărbătorilor de independenţă ce vor culmina la 15 august.

Tensiunile au crescut în Kashmir de când New Delhi şi-a impus autoritatea directă în august 2019 pe acest teritoriu cu majoritate musulmană, revendicat de asemenea de Pakistan. Regiunea a fost scena mai multor războaie de la împărţirea Indiei şi crearea Pakistanului în 1947.

India îşi acuză marele rival că îi sprijină pe rebelii separatişti, o acuzaţie negată de Islamabad, care susţine că sprijină doar populaţia din Kashmir în dreptul ei la autodeterminare.

În 1948, ONU a cerut organizarea unui referendum de autodeterminare. Cererea a fost repetată în zadar după aceea, întrucât New Delhi s-a opus.

Citeşte şi: EMA ar putea aproba un vaccin Pfizer care ţinteşte sub-variantele Omicron – Black News

Atacul de joi a coincis cu încheierea unui pelerinaj hindus anual de două luni la un sanctuar din Himalaya la care pelerinii nu au putut lua parte în ultimii doi ani din cauza izolărilor impuse în lupta împotriva pandemiei de COVID-19.

Guvernul naţionalist hindus al Indiei spera să vadă că participă un milion de persoane, dar doar 300.000 au venit, potrivit unor responsabili, în timp ce entuziasmul a scăzut din cauza vremii şi inundaţiilor în care 17 pelerini au murit luna trecută.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

România a început să exporte gaze naturale în Ucraina de la 1 iulie

România a început să exporte gaze naturale în Ucraina de la 1 iulie România a început să exporte gaze naturale în Ucraina de la 1...

Pompierii avertizează populația despre riscul izbucnirii incendiilor de vegetație

Pompierii avertizează populația despre riscul izbucnirii incendiilor de vegetație Inspectoratul General pentru Situații de Urgență /IGSU/ avertizează populația despre riscul izbucnirii focarelor de ardere a vegetației...

O nouă descoperire arheologică în raionul Slobozia: un obiect vechi de peste 4 mii de ani, găsit de arheologi

O nouă descoperire arheologică în raionul Slobozia: un obiect vechi de peste 4 mii de ani, găsit de arheologi Un artefact rar, cu o vechime...

Producătorii de ulei se tem de licențierea provizorie a importului de cereale și oleaginoase

Producătorii de ulei se tem de licențierea provizorie a importului de cereale și oleaginoase De la independența sa acum peste treizeci de ani, Republica Moldova...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.