Armata israeliană a arestat 10 palestinieni în Cisiordania

Publicat:

Armata israeliană a arestat în cursul nopţii de duminică spre luni circa zece palestinieni în Nabi Saleh, un sat din Cisiordania unde una dintre locuitoarele sale a devenit pentru palestinieni un simbol al rezistenţei faţă de ocupaţie, relatează AFP, potrivit agerpres. 

Potrivit unui purtător de cuvânt, armata israeliană a arestat nouă palestinieni ”din cauza amplificării tulburărilor violente şi a actelor de terorism popular” în Nabi Saleh.


Citeşte şi: Explozie puternică într-un magazin din Leicester; patru persoane au murit

Martori de la faţa locului au indicat că au fost arestate zece persoane. Printre ele figurează patru minori, inclusiv Mohammed Tamimi (15 ani), grav rănit la cap cu un glonte de cauciuc israelian în cursul confruntărilor din 15 decembrie, a declarat unchiul său, Atta Tamimi.

Membrii familiei Tamimi sunt militanţi cunoscuţi în satul respectiv, teatrul unor manifestaţii frecvente împotriva ocupaţiei israeliene. Din această familie, Ahed Tamimi, o adolescentă de 17 ani, şi-a câştigat o notorietate deosebită ca urmare a unei înregistrări video din 15 decembrie, devenită virală.

În înregistrare pot fi văzute Ahed Tamimi şi o verişoară cum îmbrâncesc doi soldaţi israelieni, apoi îi lovesc cu picioarele şi cu pumnii în faţa casei familiale. Soldaţii luaseră poziţie acolo în timp ce în Nabi Saleh aveau loc manifestaţii, în contextul unor proteste palestiniene atunci aproape zilnice împotriva deciziei preşedintelui Donald Trump de a recunoaşte Ierusalimul drept capitala Israelului.

Citeşte şi: Dodon este terifiat de spectrul unirii cu România şi convoacă Consiliul de Securitate

Soldaţii erau impasibili la ceea ce părea a fi mai mult o provocare din partea lui Ahed Tamimi decât o dorinţă de a face rău.

Procesul lui Ahed Tamimi, aflată în detenţie începând din decembrie, s-a deschis cu uşile închise pe 13 februarie la un tribunal militar israelian.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Oraşul spaniol Valencia închide trei plaje afectate de o deversare de petrol

Oraşul spaniol Valencia închide trei plaje afectate de o deversare de petrol Consiliul municipal al oraşului spaniol Valencia a închis marţi trei plaje la Marea...

Taylor Swift, onorată pe Aleea Celebrităţilor din oraşul german Gelsenkirchen

Taylor Swift, onorată pe Aleea Celebrităţilor din oraşul german Gelsenkirchen Oraşul Gelsenkirchen, din vestul Germaniei, a dezvelit o plachetă în onoarea lui Taylor Swift pe...

Alte patru cazuri umane de gripă aviară confirmate în SUA

Alte patru cazuri umane de gripă aviară confirmate în SUA Alte patru cazuri umane de gripă aviară înalt patogenă au fost confirmate în statul american...

Telescopul James Webb dezvăluie detalii despre sălbaticele condiţii atmosferice de pe două pitice brune

Telescopul James Webb dezvăluie detalii despre sălbaticele condiţii atmosferice de pe două pitice brune Oameni de ştiinţă au folosit Telescopul Spaţial James Webb pentru a...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.