Armata israeliană denunţă o tentativă de atac cibernetic al Hamasului

Publicat:

Armata israeliană a afirmat -duminică- că a dejucat o tentativă de atac cibernetic din partea mişcării palestiniene Hamas, care – potrivit ei- căuta să pirateze telefoanele mobile ale soldaţilor săi, invadându-le cu false profiluri de tinere femei “seducătoare”, informează AFP, potrivit agerpres.

Telefoanele câtorva zeci de soldaţi au fost ţinta vizate, dar armata consideră că nu a existat “vreo pierdere importantă de informaţii”, a declarat purtătorul său de cuvânt, Jonathan Conricus.


Citește și : Atac armat la Kabul. Nouă persoane fără adăpost dependente de droguri au fost ucise

Aceasta este a treia tentativă de atac cibernetic de acest gen din partea Hamas, inamic declarat al Israelului, în ultimii patru ani, care au vizat smartphone-urile soldaţilor, potrivit armatei.

Mesaje presupuse a proveni de la tinere femei “seducătoare” au fost trimise soldaţilor prin aplicaţiile Facebook, WhtasApp, Instagram şi Telegram, a explicat purtătorul de cuvânt. Este pentru prima oară când Hamas utilizează Telegram, a precizat el.

Odată contactul stabilit, soldaţii erau încurajaţi să dea click pe o legătură pentru a descărca o aplicaţie care permite schimb de fotografii.

Aceste aplicaţii – pe care militarii le-au identificat ca fiind Catch&See, ZatuApp şi GrixyApp – trebuiau să infecteze telefoanele soldaţilor cu cu malware şi să permită acces total la aparate.

Armata nu a precizat prin ce mijloace că aceste piratări erau făcute de Hamas, dar a evocat “probe evidente”.

Citește și : Primul deces cauzat de coronavirus în Taiwan

Atacul a fost lansat în urmă cu câteva luni şi Israelul desfăşoară “o activitate defensivă” în ultimele zile, fără ca totuşi să excludă represalii, a afirmat Conricus, fără să precizeze natura acestor represalii.

“Acţiunile ostile ale Hamas în lumea virtuală au repercusiuni în lumea reală”, a denunţat el.

Un armistiţiu fragil este în vigoare din luna mai între Israel şi Hamas, care controlează Fâşa Gaza. Trei războaie au opus cele două tabere din 2008.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

În urma dictatorului

În urma dictatorului Ce se petrece după prăbușirea inevitabilă a unui regim personal. Filmul „Moartea lui Stalin” (2017) începe cu dictatorul prăbușit în stare de inconștiență...

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste (editorial)

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste Sub veghea lui Biden, amenințarea la adresa transporturilor maritime globale a luat amploare. Președintele Biden și-a dedicat discursul de adio...

The New York Times: Cum s-a transformat mințitul în dezinformare

Cum s-a transformat mințitul în dezinformare După momentul în care Donald Trump a contestat validitatea certificatului de naștere al lui Barack Obama, Trump a continuat...

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden (editorial)

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden Succesorul lui va moșteni o lume incomparabil mai primejdioasă Președintele Biden a luat ieri cuvântul la ONU, fiind...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.