Armata română a găsit resturi de dronă într-o localitate din Delta Dunării

Publicat:

Armata română a găsit resturi de dronă într-o localitate din Delta Dunării

Ministerul Apărării Naționale a confirmat joi că a găsit resturi provenind de la drone rusești în apropiere de localitatea Plauru, în județul Tulcea, în zona unde au fost emise mesaje Ro-Alert ca urmare a atacurilor ruse care au vizat infrastructura de pe malul ucrainean al Dunării. Și noaptea de miercuri spre joi, la fel ca în noaptea precedentă, MApN a ridicat în aer avioane de vânătoare pentru a supraveghea spațiul aerian în urma atacurilor cu drone din apropierea graniței României.

Citeşte şi: Un elicopter militar s-a prăbuşit în regiunea Kaluga


A fost pentru a doua noapte consecutivă când au fost raportate atacuri cu drone rusești în apropiere de granița României și când MApN a ridicat în aer avioane de vânătoare pentru a supraveghea spațiul aerian. De data aceasta, au fost trimise în misiune avioane F-18 ale Forțelor Aeriene Finlandeze pentru monitorizarea situației aeriene, scrie presa de peste Prut.

„Forțele ruse au reluat seria de atacuri cu drone asupra unor obiective civile și infrastructură portuară din Ucraina, în noaptea de 24 spre 25 iulie, în proximitatea frontierei cu România. Ca urmare a acestei situații, Ministerul Apărării Naționale a intensificat măsurile de monitorizare și supraveghere a spațiului aerian național cu forțele și mijloacele aflate în Serviciul de Luptă Poliție Aeriană.

Armata română a găsit resturi de dronă într-o localitate din Delta Dunării

Începând cu ora 1.32, două aeronave F-18 ale Forțelor Aeriene Finlandeze au decolat din Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu pentru monitorizarea situației aeriene. Aeronavele au revenit în bază în jurul orei 3.25. De asemenea, Centrul Național Militar de Comandă (nucleu) a notificat Inspectoratul General pentru Situații de Urgență privind instituirea măsurilor de alertare a populației din județul Tulcea.Ca urmare, a fost transmis, în jurul orei 1.20, un mesaj RO-Alert, iar la ora 2.13 a fost declarată încetarea măsurilor de alertare în toate zonele vizate”, , se arată într-un comunicat remis joi de MApN.

Fragmente de dronă Gheran la Plauru Echipele MApN trimise să cerceteze zonele vizate de alerte în județul Tulcea au identificat trei locuri unde ar fi putut cădea drone rusești, iar la primul dintre acestea au descoperite fragmente de la o dronă rusească Gheran (drone Shahed 136 de proveniență iraniană, fabricate și „rebotezate” în Rusia)

Armata română a găsit resturi de dronă într-o localitate din Delta Dunării

„Echipe ale Ministerului Apărării Naționale execută, la acest moment, cercetări în teren, pentru căutarea unor eventuale obiecte căzute pe teritoriul național, ca urmare a atacurilor executate asupra infrastructurii portuare ucrainene în ultimele două nopți. Menționăm că, în ceea ce privește investigațiile începute ieri, 24 iulie, de către specialiști din cadrul MApN, SRI și MAI, până la acest moment, la prima dintre cele trei locații identificate ca posibile zone de incidență, din proximitatea localității Plauru, jud. Tulcea, au fost identificate resturi de la o dronă de proveniență rusească de tip Geran 1/2. Cercetările vor continua și astăzi, pentru acoperirea întregii zone. Facem precizarea că toate locațiile identificate drept posibile zone de incidență se află în afara ariilor locuite, nefiind afectate elemente de infrastructură”, mai informează comunicatul MApN. Ministerul Apărării condamnă atacurile Rusiei, ca fiind „în gravă contradicție cu normele de drept internațional” MApN a informat și informează în timp real structurile aliate cu privire la situațiile generate de atacuri, rămânând în contact permanent cu acestea. Ministerul Apărării Naționale transmite un mesaj ferm de condamnare a acestor atacuri executate de Federația Rusă împotriva unor obiective și elemente de infrastructură civilă ucrainene, care sunt nejustificate și în gravă contradicție cu normele de drept internațional”, se arată într-un comunicat remis joi de MApN.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Când va face premierul Recean public numele noului ministru al Finanțelor

Când va face premierul Recean public numele noului ministru al Finanțelor Prim-ministrul Dorin Recean a anunțat că va face public numele candidatului la funcția de...

În prima jumătate a anului 2024, regiunea transnistreană a exportat 80% din mărfuri în statele Uniunii Europene

În prima jumătate a anului 2024, regiunea transnistreană a exportat 80% din mărfuri în statele Uniunii Europene Agenții economici din stânga Nistrului au exportat 80%...

Cursul valutar oficial al BNM la 26 iulie 2024

Cursul valutar oficial al BNM la 26 iulie 2024 Ratele oficiale de schimb valutar pentru ziua de 26 iulie 2024, comunicate de către Banca Națională a Moldovei: Valuta Cod Abr Rata Cursul Coroana ceha 203 CZK 1 0.7596 Coroana daneza 208 DKK 1 2.5853 Coroana...

Tauber critică propunerea de a relua publicitatea jocurilor de noroc în toată Moldova

Tauber critică propunerea de a relua publicitatea jocurilor de noroc în toată Moldova Deputatul Parlamentului Republicii Moldova, Marina Tauber, a criticat inițiativa PAS de a...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.