X

Armata rusă revendică controlul asupra satului Pobeda, în estul Ucrainei

Armata rusă revendică controlul asupra satului Pobeda, în estul Ucrainei

Armata rusă a afirmat joi că şi-a impus controlul asupra satului Pobeda, în estul Ucrainei, o nouă revendicare de cucerire la câteva zile după cea a oraşului Avdiivka, în faţa unei armate ucrainene care se confruntă cu penurii de arme, informează AFP.

“Unităţile grupului de forţe Sud au eliberat satul Pobeda”, a afirmat Ministerul Apărării rus cu privire la această localitate, situată nu departe de oraşul distrus Mariinka, după ce sectorul frontului a fost în linii mari neschimbat de luni de zile, potrivit stiripesurse.ro.

Citește și : George Simion nu-i rămâne dator lui Recean: ‘Vrem o singură ţară!’

Ministerul rus a mai declarat că forţele militare ale Rusiei şi-au îmbunătăţit poziţiile în aceeaşi zonă, lângă satele Novomihailivka şi Krasnogorivka, situate de asemenea aproape de Mariinka, oraş complet distrus de lupte şi asupra căruia Rusia şi-a impus controlul în decembrie, după aproape doi ani de lupte.

Armata ucraineană nu a confirmat deocamdată pierderea satului Pobeda, dând asigurări că luptă “în zonă”.

“În sectorul Mariinka, forţele de apărare continuă să reţină inamicul în zonele Gheorghievka, Pobeda şi Novomihailivka”, a declarat pe Telegram comandantul forţelor ucrainene în regiune, Oleksandr Tarnavski.

Miercuri, site-uri apropiate de armata ucraineană au evocat pierderea satului Pobeda, însă nicio sursă oficială ucraineană nu a confirmat deocamdată informaţia.

 

Citește și : Air Moldova nu mai este operator aerian. AAC a revocat certificatul

Rusia este în ofensivă după eşecul contraofensivei ucrainene din vară. Armata ucraineană, în lipsă de muniţii şi de ajutor occidental, se confruntă cu o situaţie “extrem de dificilă”, după cum recunoaşte preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, în timp ce ţara se pregăteşte să marcheze sâmbătă doi ani de la declanşarea atacului rus împotriva Ucrainei.

Tags: armataAvdiivkaMariinkaPobeda
Externe