X

Armata rusă revendică cucerirea unui alt sat din estul Ucrainei

Armata rusă revendică cucerirea unui alt sat din estul Ucrainei

Armata rusă a revendicat sâmbătă cucerirea unui alt sat din estul Ucrainei, situat în apropierea localităţii Ocheretîne, unde a înregistrat progrese rapide în ultimele săptămâni, relatează AFP.

“Unităţile grupului central de trupe au eliberat satul Arkhangelsk (…) în urma unor operaţiuni de luptă reuşite”, a declarat Ministerul Rus al Apărării în raportul său zilnic, potrivit stiripesurse.ro.

Citeşte şi : Parlicov: Gazul rusesc ar putea ajunge în R.Moldova prin Turcia și prin gazoductul transbalcanic în regim revers

Rusia câştigă teren de luni de zile în estul Ucrainei după eşecul contraofensivei ucrainene de vara trecută şi capturarea oraşului fortăreaţă Avdiivka în februarie.

Forţele ruse au cucerit Ocheretîne la începutul lunii mai şi au obţinut victorii rapide în acest sector al frontului, în timp ce în alte zone încearcă să învingă apărarea ucraineană.

Armata rusă a lansat pe 10 mai o ofensivă în regiunea Harkov, în nord-est, cucerind mai multe localităţi şi forţând Ucraina să trimită întăriri în zonă. Kievul a susţinut totuşi vineri că trupele ruse “s-au blocat” în acest sector şi că progresul lor a fost “oprit”.

Citeşte şi : Pandemia covid-19 a scăzut speranţa de viaţă cu aproape doi ani în perioada 2019-2021

Trupele ucrainene se confruntă cu o lipsă de soldaţi şi muniţie, din cauza eforturilor insuficiente de mobilizare şi a întârzierilor în livrarea ajutorului occidental.

Tags: armataAvdiivkaOcheretîneucraina
Externe