Armata siriană înaintează în sudul Damascului după ce au distrus poziţii ale grupării Stat Islamic

Publicat:

Armata siriană a avansat sâmbătă într-un cartier din sudul Damascului după confruntări violente cu gruparea Stat Islamic (SI), în a zecea zi a unei ofensive menite să-i alunge pe jihadişti din ultimul lor bastion din capitală, a indicat agenţia oficială Sana, citată de AFP, conform agerpres.

SI controlează din 2015 tabăra refugiaţilor palestinieni de la Yarmouk, situată la periferia sudică a Damascului, precum şi o parte din cartierele Hajar al-Aswad şi Qadam.


Citește și : Serghei Lavrov : SUA încearcă să facă Siria bucăţi

Forţele regimului lui Bashar al-Assad au recăpătat controlul zonei al-Maazaniah din cartierul Qadam, “după ce au distrus poziţii ale teroriştilor şi le-au provocat pierderi umane şi de armament”, a relatat Sana, preluată de AFP.

Acest progres pe “mai multe fronturi” înregistrat la Qadam a avut loc după “confruntări violente cu terorişti Daech (…) în cursul ultimelor ore”, potrivit unei surse militare care a folosit acronimul în arabă al SI.

Corespondentul AFP a văzut un nor de fum negru ridicându-se din cartierele sudice ale capitalei, ţintă a unor bombardamente intense.

Citește și : Niciun stat membru al UE nu îşi va muta ambasada la Ierusalim (Federica Mogherini)

Luptele la sol sunt însoţite de lovituri aeriene şi tiruri de artilerie ale regimului, care, din 19 aprilie, au ucis 36 de civili, din care 17 într-o singură zi, vineri, conform Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului. Potrivit acestuia, 79 de luptători pro-regim au fost ucişi de la începutul ofensivei, faţă de 68 de jihadişti.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Radu Marian: Politica bugetar-fiscală pentru anul 2025 urmează să fie aprobată în iulie

Radu Marian: Politica bugetar-fiscală pentru anul 2025 urmează să fie aprobată în iulie Politica bugetar-fiscală pentru anul viitor urmează să fie aprobată în iulie curent....

Recean, întrevedere cu membrii APL din UTA Găgăuzia: ‘Trebuie să construim, împreună, Europa la noi acasă’

Recean, întrevedere cu membrii APL din UTA Găgăuzia: 'Trebuie să construim, împreună, Europa la noi acasă' Oportunitățile de dezvoltare a localităților prin prisma obiectivului de...

SUA confirmă al cincilea caz uman de gripă aviară

SUA confirmă al cincilea caz uman de gripă aviară Un angajat al unei ferme de lapte din Colorado a devenit a cincea persoană din Statele...

Zelenski nu intenţionează să îi acorde un interviu jurnalistului american Tucker Carlson

Zelenski nu intenţionează să îi acorde un interviu jurnalistului american Tucker Carlson Volodimir Zelenski nu intenţionează să îi acorde un interviu prezentatorului conservator american...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.