Armata srilankeză suplimentează efectivele pentru căutarea suspecţilor din atentate

Publicat:

Sri Lanka a desfăşurat mii de soldaţi suplimentar pentru a ajuta poliţia în căutarea suspecţilor după atentatele jihadiste de Paştele catolic de duminică trecută, atacuri soldate cu aproape 360 de morţi, a anunţat joi armata srilankeză, citată de AFP, potrivit agerpres.

Armata terestră a crescut numărul militarilor săi implicaţi în dispozitivul detaşat de la 1.300 la 6.300. Armata aerului şi forţele maritime au detaşat la rândul lor în acest scop circa 2.000 de persoane.


Citește și : Statele Unite sancţionează persoane şi entităţi care oferă susţinere mişcării Hezbollah

‘Suntem mandataţi cu puterea de a căuta, confisca, aresta şi reţine datorită legii stării de urgenţă’, instituită luni la miezul nopţii, a precizat generalul de brigadă Sumith Atapattu.

‘Participăm la gărzile de pază statice, la misiunile de patrulare şi ajutăm la stabilirea cordoanelor şi la operaţiunile de căutare’, a adăugat el.

Poliţia a indicat că a procedat la 16 noi arestări în noaptea de miercuri spre joi în cazul acestei serii de atacuri sinucigaşe, atribuite de către autorităţi grupării locale National Thowheed Jamath (NTJ) şi grupării jihadiste Statul Islamic, care a revendicat atentatele.

Aproape 75 de persoane au fost în total reţinute în acest stadiu al anchetei asupra atentatelor, considerate printre cele mai sângeroase în lume de la atacurile de la 11 septembrie 2001 în SUA.

Citește și : Doi dintre autorii atacurilor din Sri Lanka erau fiii unui cunoscut om de afaceri din Colombo

Guvernul acestei insule din Asia de Sud a interzis de asemenea zborurile dronelor şi a suspendat, cu efect imediat, toate licenţele acordate pentru utilizarea dronelor în scopuri comerciale.

Atacatori sinucigaşi au provocat un carnagiu duminică dimineaţă în trei hoteluri de lux şi trei biserici, în timpul slujbei de Paşti, în capitala ţării, Colombo, şi în alte locuri din această ţară de 21 milioane de locuitori. Un atentat planificat împotriva unui al patrulea hotel de lux din capitala ţării a eşuat.

Colombo a recunoscut o ‘defecţiune’ în materie de securitate, autorităţile neputând împiedica baia de sânge în condiţiile în care dispuneau de informaţii prealabile cruciale, notează agenţia franceză de presă. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Orașul Geneva are cel mai mare cost al vieții din lume

Orașul Geneva are cel mai mare cost al vieții din lume Orașul Geneva are cel mai mare cost al vieții din lume. Asta potrivit informațiilor...

Iranul a executat prin spânzurătoare douăzeci şi nouă de bărbaţi, într-o singură zi

Iranul a executat prin spânzurătoare douăzeci şi nouă de bărbaţi, într-o singură zi Iranul a executat prin spânzurătoare - într-o singură zi, miercuri - 29...

VIDEO – Primele imagini cu presupusele abuzuri sexuale comise de armata israeliană în închisori împotriva unui presupus combatant Hamas

VIDEO - Primele imagini cu presupusele abuzuri sexuale comise de armata israeliană în închisori împotriva unui presupus combatant Hamas Imagini cu soldați ai armatei israeliene...

Posibilă răsturnare de situație în Orientul Mijlociu: Iranul ar putea să nu atace Israelul (Politico)

Posibilă răsturnare de situație în Orientul Mijlociu: Iranul ar putea să nu atace Israelul (Politico) Iranul s-ar putea da înapoi de la efectuarea unui atac...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.