Armata Statelor Unite instalează temporar în Israel sistemul antibalistic THAAD

Publicat:

Armata Statelor Unite a instalat în premieră în Israel sistemul antibalistic denumit “Terminalul zonei de apărare de mare altitudine” (Terminal High Altitude Area Defense, THAAD), în cadrul unui exerciţiu, informează site-ul cotidianului Times of Israel, potrivit Agerpres.

“Obiectivul amplasării este exersarea transferului rapid în orice zonă a lumii a sistemelor complexe şi intensificarea cooperării cu sistemele antiaeriene ale Forţelor Aeriene israeliene”, a comunicat armata Israelului.


Citește și : Olanda își recheamă acasă ambasadorul din Iran

“Exerciţiul evidenţiază angajamentul Statelor Unite pentru apărarea şi securitatea Israelului”, precizează armata israeliană.

“Armata israeliană colaborează cu forţele americane pentru îmbunătăţirea coordonării bilaterale şi pentru consolidarea capabilităţiilor de apărare a spaţiului aerian israelian. Armata israeliană este recunoscătoare pentru acest exerciţiu şi este pregătită să protejeze spaţiul aerian israelian şi civilii de o serie de ameninţări. Exerciţiul este defensiv şi nu are legătură cu evenimente specifice”, subliniază instituţia.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a salutat instalarea sistemului antibalistic THAAD în Israel, subliniind că acest exerciţiu comun constituie “o dovadă suplimentară despre angajamentul SUA pentru securitatea Israelului”.

Citește și : Comediantul Volodimir Zelenski conduce detașat în sondajele din Ucraina

“Relaţiile Israel-SUA nu au fost niciodată mai puternice. Salut organizarea acestui exerciţiu militar comun”, a spus Netanyahu.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

În urma dictatorului

În urma dictatorului Ce se petrece după prăbușirea inevitabilă a unui regim personal. Filmul „Moartea lui Stalin” (2017) începe cu dictatorul prăbușit în stare de inconștiență...

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste (editorial)

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste Sub veghea lui Biden, amenințarea la adresa transporturilor maritime globale a luat amploare. Președintele Biden și-a dedicat discursul de adio...

The New York Times: Cum s-a transformat mințitul în dezinformare

Cum s-a transformat mințitul în dezinformare După momentul în care Donald Trump a contestat validitatea certificatului de naștere al lui Barack Obama, Trump a continuat...

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden (editorial)

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden Succesorul lui va moșteni o lume incomparabil mai primejdioasă Președintele Biden a luat ieri cuvântul la ONU, fiind...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.