Armata ucraineană avertizează că forţele ruse intenţionează să ia controlul asupra barajului unei centrale hidroelectrice

Publicat:

Armata ucraineană a avertizat că forţele ruse vor să ia controlul asupra barajului de la o centrală hidroelectrică importantă, la sud de capitala Kiev, transmit duminică dpa şi EFE, potrivit agerpres.

Într-o informare făcută duminică dimineaţa devreme, Statul Major al forţelor armate ucrainene a anunţat că Rusia intenţionează să cucerească barajul de la centrala hidroelectrică Kaniv, situată la circa 150 de kilometri sud de Kiev, pe Nipru.


Citește și: Franţa va efectua zboruri de antrenament cu avioane rapide deasupra Bosniei (EUFOR)

Pe parcursul invaziei ruse a Ucrainei, forţele ruse au distrus, atacat sau capturat mai multe facilităţi de infrastructură energetică, inclusiv cea mai mare centrală nucleară din Europa, din Zaporojie.

Unităţi ruse încercau să penetreze dinspre periferia sud-vestică a capitalei Kiev, a mai anunţat Statul Major ucrainean.

Sirenele antiaeriene au început să sune în Kiev în mai multe rânduri, sâmbătă noaptea.

Trupele ruse au încercat totodată să se apropie de autostrada de lângă Aeroportul Internaţional din Kiev, potrivit Statului Major ucrainean.

Pe direcţia Kozeleţ, la circa 70 de kilometri nord-est de Kiev, au fost observate manevre de echipament militar şi mai ales de lansatoare de rachete.

Principalul obiectiv al trupelor ruse continuă să fie încercuirea oraşelor Kiev, Harkov, la est, şi Mikolaiv, la sud.

Agenţia de presă ucraineană UNIAN a relatat sâmbătă că 194 de persoane au fost ucise în regiunea Harkov de la începerea războiului, între care 126 de civili. Această informaţie nu a putut fi verificată din altă sursă, notează dpa.

Citește și : Kuleba: Poziţia NATO de a nu crea o zonă de excludere aeriană asupra Ucrainei este ‘frustrantă’

Totodată, potrivit Reuters, Statul Major al armatei ucrainene a mai anunţat că, de la lansarea de către Rusia a invaziei în Ucraina, peste 11.000 de militari ruşi au fost ucişi. Cu o zi în urmă, sâmbătă, Statul Major al armatei ucrainene menţionase că peste 10.000 de militari ruşi şi-au pierdut viaţa în conflict. Structura de comandă a armatei ucrainene nu a raportat despre pierderile suferite în rândul forţelor sale.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Rusia și Ucraina fac schimb de 180 de prizonieri

Rusia și Ucraina fac schimb de 180 de prizonieri Rusia și Ucraina ar urma să schimbe 180 de prizonieri în cadrul unui acord facilitat de...

Rusia și-a retras și ultima navă militară pe care o mai avea în Crimeea. Flota rusă „a pierdut controlul asupra Mării Negre”

Rusia și-a retras și ultima navă militară pe care o mai avea în Crimeea. Flota rusă „a pierdut controlul asupra Mării Negre” Rusia și-a retras...

14 localități ruse de la graniță restricționează accesul populației din cauza bombardamentelor ucrainene

14 localități ruse de la graniță restricționează accesul populației din cauza bombardamentelor ucrainene Regiunea rusă Belgorod va restricţiona, începând din 23 iulie, accesul în 14...

Viktor Medvedciuk i-a trimis o scrisoare lui Trump în care dă vina pe Ucraina pentru tentativa de asasinat

Viktor Medvedciuk i-a trimis o scrisoare lui Trump în care dă vina pe Ucraina pentru tentativa de asasinat Fostul deputat ucrainean prorus Viktor Medvedciuk i-a...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.