Armenia se retrage de la Eurovision din cauza crizei politice interne

Publicat:

Armenia s-a retras de la apropiata ediţie a concursului Eurovision din cauza crizei politice prin care trece această ţară după înfrângerea sa militară în faţa Azerbaidjanului în toamna anului trecut, a anunţat vineri televiziunea publică armeană, citată de AFP, potrivit agerpres.  

“Evenimentele recente, puţinul timp la dispoziţie şi alte motive obiective fac imposibilă participarea Armeniei”, a anunţat postul public Armenia 1 într-un mesaj publicat pe contul său de Twitter.


Citește și : Praga şi Ministerul Muncii din Cehia au fost atacate cibernetic

Popularul concurs dedicat cântecului european ar trebui să aibă loc în luna mai în Olanda, ţara care a câştigat ediţia precedentă.

Armenia traversează o perioadă de tulburări după războiul purtat cu Azerbaidjanul pentru a controla enclava separatistă Nagorno-Karabah, în toamna anului 2020.

Prim-ministrul Nikol Pachinian a fost constrâns să accepte o încetare a focului semnată la iniţiativa Moscovei, iar acel document a consacrat pierderea de către Armenia a unor porţiuni ample din Nagorno-Karabah şi din zonele cu populaţie azeră pe care le controla de aproape 20 de ani şi care formau un cordon de securitate în jurul regiunii separatiste.

De atunci, prim-ministrul armean este contestat de opoziţie, care îl acuză de trădare. Protestele s-au înmulţit de săptămâna trecută, după apelul Statului Major, care i-a cerut lui Niko Pachinian să demisioneze.

Citește și : Ţara ‘ARDE’ şi regina ADOPTĂ doi câini de rasă: ‘Ei NU FUG în America să dea interviuri!’

Conflictul din Nagorno-Karabah şi-a făcut deja simţită prezenţa la Eurovision în anul 2016, când concurenta armeană Iveta Mukuchyan a fluturat pe scenă drapelul republicii separatiste, atrăgându-şi criticile organizatorilor.

În 2012, Armenia a boicotat concursul Eurovision, organizat în acel an de Azerbaidjan.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Sky News a renunţat la interviul cu Boris Johnson din cauza interdicţiei de înregistrare

Sky News a renunţat la interviul cu Boris Johnson din cauza interdicţiei de înregistrare Sky News a renunţat la un interviu cu Boris Johnson, după...

Care sunt cele mai frumoase și alese flori de toamnă

Care sunt cele mai frumoase și alese flori de toamnă Nu doar primăvara este un anotimp al florilor, și toamna are propriul farmec și există...

Sute de morţi în câteva ore în Burkina Faso: Al-Qaida a comis unul dintre cele mai grave masacre din ultimele decenii

Sute de morţi în câteva ore în Burkina Faso: Al-Qaida a comis unul dintre cele mai grave masacre din ultimele decenii Până la 600 de...

O cetățeană a Ecuadorului a primit refuz la intrarea în Republica Moldova

  O cetățeană a Ecuadorului a primit refuz la intrarea în Republica Moldova O cetățeană a Republicii Ecuador a primit refuz de intrare în Republica Moldova...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.