Arseni, reacție după declarațiile Maiei Sandu: Contravin contrar tuturor prevederilor statului de drept și democratic

Publicat:

Declarațiile Maiei Sandu precum că satele în care alegătorii vor vota primari exponenți ai „grupărilor criminale” vor rămâne fără finanțări europene contravin prevederilor statului de drept și democratic și sunt împotriva voinței poporului.

Afirmațiile au fost făcute de expertul în drept constituțional Alexandru Arseni.


Citește și : A început marea curăţenie de toamnă în Chişinău

Potrivit expertului, declarațiile șefei statului sugerează ineficiența CEC, care trebuie să îngrădească accesul elementelor corupte în competiția electorală.

„Problema verificării candidaților la funcția de consilier și primar ține de competența CEC. E suficient un criteriu care contravine criteriilor constituționale să-l aibă partidul ca să fie exclus. Nu s-a făcut nicio mișcare. Ba dimpotrivă, în această perioadă, sub conducerea doamnei au mai fost înregistrate încă partide”, a spus Alexandru Arseni.

De asemenea, acesta a declarat că „afirmațiile Maiei Sandu contravin contrar tuturor prevederilor statului de drept și democratic, demnității și drepturilor fundamentale ale omului și e împotriva voinței poporului”.

  Maia Sandu a declarat în cadrul unei emisiuni că localitățile din Moldova care sunt conduse de exponenți ai „grupărilor criminale” vor rămâne fără bani europeni pentru implementarea proiectelor de modernizare.

Citește și : Maia Sandu şi-a vândut stiloul cu 6.000 de euro

„Vreau să spun clar: acolo unde, din anumite motive, oamenii aleg reprezentanți ai grupărilor criminale, acolo bani pentru dezvoltare locală nu vor fi, pentru că nu ar fi corect”, a spus șefa statului. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Microsoft va lansa următoarea ediţie a jocului ‘Call of Duty’ pe un serviciu de abonament

Microsoft va lansa următoarea ediţie a jocului 'Call of Duty' pe un serviciu de abonament Microsoft intenţionează să lanseze următoarea ediţie a jocului video ”Call...

Ultima modă în chirurgia estetică: keratopigmentarea

Ultima modă în chirurgia estetică: keratopigmentarea Specialiştii oftalmologi sunt extrem de îngrijoraţi de faptul că o procedură folosită în mod normal pentru eliminarea unor cicatrici...

Şerveţelul cu promisiunea de contract a lui Messi, vândut la licitaţie cu 762.400 de lire sterline

Şerveţelul cu promisiunea de contract a lui Messi, vândut la licitaţie cu 762.400 de lire sterline Şerveţelul pe care FC Barcelona s-a angajat să îl...

Un nou joc din seria Grand Theft Auto va fi lansat în 2025

Un nou joc din seria Grand Theft Auto va fi lansat în 2025 Take Two a anunţat că va lansa un nou joc din seria...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.