Asistenții personali din Chișinău vor fi reangajați de Guvern

Publicat:

Asistenții personali din Chișinău vor fi reangajați de Guvern

Ministerul Muncii și Protecției Sociale va angaja peste 2000 de asistenți personali care au fost demiși de Primăria municipiului Chișinău.

Citește și: Permisele de conducere moldovenești vor fi recunoscute în Israel


Cabinetul de miniștri a aprobat crearea Serviciului social „Asistență personală” cu specializare înaltă în cadrul Agenției pentru Gestionarea Serviciilor Sociale cu Specializare Înaltă (AGSSSÎ). Numărul de angajați ai Agenției a fost majorat de la 10, în prezent, până la 2202, dintre care 2155 sunt asistenți personali.

AGSSSÎ va presta serviciul respectiv, în cazul în care acesta nu va fi asigurat de către autoritățile administrației publice locale.

Precizăm că, începând cu luna ianuarie anul curent și până acum, Primăria municipiului Chișinău a demis sau a diminuat norma de muncă a peste 1200 de asistenți personali, iar ceilalți riscă să fie disponibilizați în perioada următoare.

Primarul Ion Ceban anunța că municipalitatea nu mai are bani pentru acoperirea acestui serviciu pe care l-a considerat de responsabilitatea Guvernului.

În luna martie, toți asistenții personali vizați au primit o plată în sumă fixă de 5000 de lei, iar în aprilie beneficiază de încă un ajutor bănesc, în funcție de proporția în care a fost diminuată norma sau a avut loc încetarea totală a raporturilor de muncă.

Recent, Centrul Național Anticorupție (CNA) a anunțat despre transmiterea în judecată a unui dosar în care sunt vizați cei patru viceprimari și alți 18 funcționari municipali.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Philips plătește 1,1 miliarde de dolari în SUA pentru a rezolva reclamațiile legate de un dispozitiv

Philips plătește 1,1 miliarde de dolari în SUA pentru a rezolva reclamațiile legate de un dispozitiv Compania Philips a acceptat să plătească 1,1 miliarde de...

Zece destinații de vacanță care limitează numărul turiștilor. Ce măsuri iau autoritățile

Zece destinații de vacanță care limitează numărul turiștilor. Ce măsuri iau autoritățile Deși, uneori, mulțimile sunt inevitabile în punctele de atracție turistică, acestea pot afecta...

Trei femei au fost diagnosticate cu HIV după ce și-au făcut ‘tratamente faciale’

Trei femei au fost diagnosticate cu HIV după ce și-au făcut 'tratamente faciale' Trei femei au fost diagnosticate cu HIV după ce și-au făcut „tratamente...

Un judecător britanic este acuzat de hărțuire și misoginism de o româncă: ‘Nu am fost tratată așa în viața mea’

Un judecător britanic este acuzat de hărțuire și misoginism de o româncă: 'Nu am fost tratată așa în viața mea' Cinci femei acuză un judecător...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.