ASP simplifică înmatricularea autovehiculelor

Publicat:

ASP simplifică înmatricularea autovehiculelor

Procedura de înmatriculare a vehiculelor a fost simplificată. Conform șefului Agenției Servicii Publice (ASP) Mircea Eșanu, pentru a reduce vizitele la ghișee, mai multe documente nu mai sunt necesare.

Citeşte şi: SUA acuză Rusia că a folosit un agent chimic în Ucraina – Stiripesurse.md


Astfel, prin simplificarea procedurilor de înmatriculare a vehiculelor a fost exclusă obligativitatea prezentării multiplelor formularelor în cazurile în care datele conținute în aceste documente sunt disponibile în resurse informaționale și pot fi furnizate prin intermediul platformei de interoperabilitate, și anume:

  • se elimină necesitatea prezentării în format fizic a documentelor ce confirmă asigurarea obligatorie RCA (răspundere civilă pentru pagube produse de autovehicule), dovada inspecției tehnice periodicevalabile și dovada achitării taxei de utilizare a drumurilor.

ASP simplifică înmatricularea autovehiculelor

Totodată, a fost stabilit termenul de 30 de zile în care este valabil raportul de identificare a vehiculului (anterior termenul a fost doar de 5 zile lucrătoare).

De asemenea, prin hotărârea aprobată a fost exclusă obligativitatea prezentării vehiculului la ASP pentru prestarea serviciilor de:

  • transcrierea transmiterii dreptului de proprietate;
  • eliberarea duplicatului certificatului de înmatriculare;
  • radierea din evidență a vehiculului.

ASP simplifică înmatricularea autovehiculelor

Prin urmare, procedura de identificare a vehiculului prin verificarea numerelor șasiului, caroseriei și motorului se va desfășura doar la înmatricularea primară  de stat și la eliberarea unui nou certificat de înmatriculare ca urmare a reutilării vehiculului.

„Suntem foarte aproape să lansam vânzarea mașinilor complet online, și cu livrarea acasă a documentelor și plăcuțelor de înmatriculare”, a mai comunicat Eșanu.

În martie 2024, Executivul a aprobat o hotărâre prin care a fost simplificată procedura de înmatriculare a vehiculelor. Potrivit modificărilor aprobate pentru a reduce numărul vizitelor la ghișeu, un șir de acte nu vor mai fi obligatorii, iar accesul la documentele disponibile pe platforma MConnect va fi extins. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O sabie dăruită de Napoleon mareşalului Joachim Murat ar putea fi vândută la licitaţie cu aproape 1 milion de euro

O sabie dăruită de Napoleon mareşalului Joachim Murat ar putea fi vândută la licitaţie cu aproape 1 milion de euro O sabie de război cu...

Vaccinarea împotriva HPV oprește 90% din cazurile de cancer de col uterin

Vaccinarea împotriva HPV oprește 90% din cazurile de cancer de col uterin Imunizarea adolescenților cu vaccinul împotriva HPV reduce cu 90% cazurile de cancer de...

Will Ferrell şi Ramy Youssef pregătesc o nouă miniserie de comedie pentru Netflix

Will Ferrell şi Ramy Youssef pregătesc o nouă miniserie de comedie pentru Netflix Will Ferrell şi Ramy Youssef colaborează la o nouă miniserie de comedie...

Un Monet a fost vândut cu aproape 35 de milioane de dolari la o licitație

Un Monet a fost vândut cu aproape 35 de milioane de dolari la o licitație Un Monet a fost vândut cu aproape 35 de milioane...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.