Astăzi a fost marcată Ziua Parlamentului: Sute de cetățeni din întreaga țară au venit la instituția legislativă

Publicat:

Astăzi a fost marcată Ziua Parlamentului: Sute de cetățeni din întreaga țară au venit la instituția legislativă

Sute de cetățeni din întreaga țară au venit, astăzi, la instituția legislativă pentru a marca Ziua Parlamentului. Aceștia au vizitat sala plenară și muzeul, au discutat cu deputații și au admirat mai multe expoziții tematice. De asemenea, studenții de la Colegiul de Ecologie din Chișinău au lansat un apel, în cadrul unui flashmob, prin care au îndemnat la conjugarea eforturilor cetățenilor și ale deputaților pentru a avea un mediu înconjurător curat și sănătos.

Adolescenții din Edineț au discutat cu vicepreședinta Parlamentului Doina Gherman și cu deputatul Eugeniu Sinchevici despre prioritățile agendei parlamentare, despre rolul instituției parlamentare în procesul de integrare europeană a țării și implicarea tinerilor în procesul decizional. Un grup de copii din satul Bulboaca, raionul Anenii Noi s-au întâlnit cu deputata Marcela Nistor și au aflat mai multe curiozități despre activitatea de parlamentar. Iar un grup de copii care provin din familii vulnerabile din capitală, însoțiți de părinți și bunici, au discutat cu deputatele Iulia Dascălu, Angela Munteanu-Pojoga și Marcela Nistor. După ce au citit împreună cu deputatele, copiii au primit în dar ghiozdane cu rechizite școlare și înghețată, oferite în dar de către partenerii evenimentului, potrivit provincial.md.


Citește și: 3.000 de deţinuţi din Ucraina sunt gata să plece pe front

Pe parcursul zilei, numeroși cetățeni de toate vârstele au venit în scuarul instituției parlamentare pentru a marca împreună 33 de ani de activitate ai Parlamentului. Pentru a descoperi istoria Parlamentului, în scuar au fost expuse fotografii de arhivă cu edificiul legislativului de la proiectarea și construcția între anii 1973 – 1976 și până în prezent. Vizitatorii au mai rămas impresionați de mașinile de epocă cu care s-au deplasat foștii demnitari.

De asemenea, pentru vizitatori au fost pregătite o serie de expoziții tematice. Este vorba despre caricaturile realizate de pictorul Alexandru Placinta, desenele copiilor de la Asociația pentru Cultură și Sport „Limbenii Vechi – Baștina Mea” din raionul Glodeni, care reflectă parcursul european al Republicii Moldova, precum și lucrările elevilor talentați de la Centrul de Creație din Drochia și de la Școala de Arte din aceeași localitate.

În contextul Zilei Parlamentului, Oficiul teritorial de informare din Comrat o desfășurat o sesiune de informare despre activitatea Parlamentului pentru elevii Gimnaziului „S. Demirel” din Comrat.

Citește și: Adrian Băluțel: PSRM încearcă să limiteze accesul diasporei la vot

Forul legislativ poartă numele de Parlament începând cu 23 mai 1991, anterior fiind denumit Sovietul Suprem. Pe 23 mai 1991, conform deciziei Sovietului Suprem al Republicii Sovietice Socialiste Moldoveneşti de legislatura a XII-a, constituit în urma primelor alegeri democratice, republica unională RSSM se transformă în Republica Moldova, iar Sovietul Suprem devine primul Parlament al Republicii Moldova.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Situaţia la frontieră, în ultimele 24 de ore

Situaţia la frontieră, în ultimele 24 de ore În ultimele 24 de ore, în punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 71...

FOTO/ Mai mulți preoți au ieșit cu icoane la Chișinău împotriva comunității LGBT

FOTO/ Mai mulți preoți au ieșit cu icoane la Chișinău împotriva comunității LGBT Pe 16 iunie, la monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt, mai...

Ca urmare a desfășurării Marşului Solidarității este afectată circulația troleibuzelor, care traversează str. București.

Ca urmare a desfășurării Marşului Solidarității este afectată circulația troleibuzelor, care traversează str. București. Circulația troleibuzelor din Chișinău este afectată în timpul desfășurării Marșului Solidarității....

Cele 6 rațe șchioape de la summit-ul G7. De ce liderii din prezent ai Grupului sunt considerați slabi

Cele 6 rațe șchioape de la summit-ul G7. De ce liderii din prezent ai Grupului sunt considerați slabi Întâlnirea din această săptămână a liderilor G7...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.