Atac armat la Tel Aviv, cel puțin 5 persoane au fost ucise

Publicat:

Un arab înarmat a ucis marți cel puțin cinci persoane într-o suburbie din Tel Aviv înainte de a fi împușcat mortal, a anunțat serviciul național de ambulanță, acesta fiind cel mai recent dintr-o serie de atacuri mortale în Israel, relatează Reuters, informează mediafax.

O înregistrare video de amatori difuzată de posturile de televiziune israeliene arată un bărbat îmbrăcat în negru și amenințând cu o pușcă de asalt mergând pe o stradă din Bnei Brak, un oraș ultraortodox evreiesc de la periferia capitalei comerciale a Israelului.


Citește și : FDA a autorizat cel de-al doilea booster al vaccinurilor Pfizer-BioNTech şi Moderna

Rapoartele presei israeliene, care citează oficiali de securitate neidentificați, au declarat că atacatorul era un palestinian dintr-un sat din apropierea orașului Jenin din Cisiordania ocupată.

În Bnei Brak, martorii au declarat că atacatorul a început să tragă în balcoanele apartamentelor și apoi în oamenii de pe stradă și într-o mașină.

Serviciul de ambulanță a declarat că acesta a împușcat mortal cinci persoane, ridicând la 11 numărul israelienilor uciși de atacatori arabi în ultima săptămână.

“Teroristul a fost lichidat”, a declarat purtătorul de cuvânt al ambulanței, Zaki Heller. Poliția a declarat că ofițerii l-au împușcat mortal pe atacator.

Nu a existat o revendicare imediată a responsabilității pentru atac.

Săptămâna trecută, un cetățean arab din Israel a ucis patru persoane într-un atac cu armă albă și o mașină în orașul Beersheba, în sudul țării, înainte de a fi împușcat mortal de un trecător. Autoritățile israeliene au declarat că acesta era un simpatizant al Statului Islamic.

Duminică, în timp ce un summit israeliano-arab se întrunea în sudul Israelului, un atacator arab, locuitor al unui oraș din nordul țării, a împușcat și ucis doi ofițeri de poliție în Hadera, un oraș situat la aproximativ 50 km nord de Tel Aviv. Alți ofițeri l-au împușcat și l-au ucis.

Citește și : Armata americană oferă instruire limitată militarilor ucraineni în Polonia, dar nu în mod formal (surse)

Statul Islamic a revendicat responsabilitatea pentru atacul din Hadera.

Oficialii israelieni au avertizat în legătură cu o creștere a numărului de atacuri în perioada premergătoare lunii aprilie a lunii sfinte musulmane a Ramadanului.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

VIDEO/ Cum arată Parisul cu două săptămâni înainte de Jocurile Olimpice de vară. Măsuri excepționale pentru a preveni un eventual atac

VIDEO/ Cum arată Parisul cu două săptămâni înainte de Jocurile Olimpice de vară. Măsuri excepționale pentru a preveni un eventual atac Peste două săptămâni, Parisul...

Scrutinele din această toamnă ne vor costa peste 300 de milioane de lei, spune președinta Comisiei Electorale Centrale

Scrutinele din această toamnă ne vor costa peste 300 de milioane de lei, spune președinta Comisiei Electorale Centrale Republica Moldova va cheltui circa 306 milioane...

Moscova, New Delhi şi Beijingul, o lume multipolară cu contururi foarte vagi

Moscova, New Delhi şi Beijingul, o lume multipolară cu contururi foarte vagi Preşedintele rus Vladimir Putin, omologul său chinez Xi Jinping şi premierul indian Narendra...

Ce înseamnă NATO pentru lume

Ce înseamnă NATO pentru lume După 75 de ani, Alianța rămâne indispensabilă Comentariu de JENS STOLTENBERG, Secretar General al NATO pentru FOREIGN AFFAIRS Săptămâna viitoare, liderii celor...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.