X

Atac armat la Universitatea din Praga: 14 morţi şi 25 de răniţi (poliţia)

Atac armat la Universitatea din Praga: 14 morţi şi 25 de răniţi (poliţia)

Un bărbat înarmat, în vârstă de 24 de ani, a ucis 14 persoane, joi, la prestigioasa Universitate Carolină din Praga, înainte de a fi găsit mort la faţa locului de către poliţie, au anunţat autorităţile care au exclus pista “terorismului internaţional”, scrie AFP.

Un bilanţ anterior, care raportase 15 morţi, a fost revizuit în scădere seara de şeful poliţiei, Martin Vondrasek, care a declarat presei: “În prezent, pot confirma că au fost 14 victime ale acestei crime oribile şi 25 răniţi, dintre care zece grav”, potrivit stiripesurse.ro.

Citeşte şi: Rata exportului R. Moldova – în declin

Actul de violenţă, care a avut loc în centrul istoric al capitalei cehe, a provocat o intervenţie masivă a poliţiei puternic înarmate. Atacul armat a început la Facultatea de arte, situată în apropierea unor importante obiective turistice precum Podul Carol din secolul al XIV-lea.

“Nu există niciun indiciu că această crimă este legată de terorismul internaţional”, a declarat presei ministrul ceh de interne, Vit Rakusan.

Vondrasek a informat presa că poliţia a început să-l caute pe viitorul agresor chiar înainte de atacul armat, după ce tatăl său a fost găsit mort în satul Hostoun, la vest de Praga.

Trăgătorul “a plecat la Praga spunând că vrea să se sinucidă”, a spus Vondrasek.

Poliţiştii au controlat mai întâi clădirea Facultăţii de arte unde criminalul trebuia să asiste la un curs, dar acesta din urmă a mers într-o altă clădire, aflată în apropiere, iar poliţia nu l-a găsit la timp.

Citeşte şi: Uniunea Europeană poate face R. Moldova mai puternică

Premierul Petr Fiala şi-a anulat o vizită pe care urma să o facă în estul ţării şi se află în drum spre Praga.

Incidentele armate sunt relativ rare în Republica Cehă, dar în decembrie 2019 un bărbat a împuşcat mortal şase oameni la un spital din oraşul Ostrava (est), înainte de a se sinucide, iar în 2015 un alt bărbat a împuşcat mortal opt oameni şi s-a sinucis, la un local din Uhersky Brod (sud-est).

Tags: Martin VondrasekPetr FialaPragaterorismuniversitate
Externe