Atac cu dronă pe un aeroport din sudul Arabiei Saudite; zece persoane au fost rănite

Publicat:

Un atac cu dronă atribuit rebelilor houthi din Yemen a rănit vineri zece persoane pe aeroportul din Jazan, în sudul Arabiei Saudite, au indicat sâmbătă media oficiale saudite, citate de AFP, potrivit agerpres.  

Puternicul stat din Golf intervine în Yemen din 2015, unde conduce o coaliţie militară care sprijină forţele loiale guvernului recunoscut pe plan internaţional în faţa rebelilor apropiaţi Iranului. Combatanţii houthi şi-au intensificat atacurile împotriva regatului saudit în ultimele luni.


Citește și : Centrul Carter ar putea trimite o misiune electorală în Venezuela

“Atacul ostil a fost efectuat cu o dronă minată şi a rănit 10 civili, între care se află călători şi angajaţi ai aeroportului”, a anunţat coaliţia, citată de agenţia de presă oficială saudită SPA.

Acest anunţ completează bilanţul de cinci răniţi, comunicat în noaptea de vineri spre sâmbătă.

Miercuri, patru muncitori fuseseră răniţi după ce coaliţia interceptase o dronă încărcată cu explozibile care se îndrepta spre aeroportul oraşului saudit Abha, situat la 200 km nord de Jazan. În 31 august, acelaşi aeroport fusese lovit de o dronă, rănind opt persoane şi avariind un avion civil, aminteşte presa de stat.

Rebelii houthi şi-au înmulţit atacurile împotriva Arabiei Saudite, în timp ce aceasta a efectuat raiduri aeriene în jurul oraşului Marib, ultimul bastion loialist în nordul Yemenului, pe care rebelii încearcă să-l cucerească.

Houthi controlează deja cea mai mare parte din nordul Yemenului, în special capitala Sanaa din 2014. Cucerirea acesteia a declanşat războiul care a devastat Yemenul, aruncat de atunci în cea mai gravă criză umanitară din lume, potrivit ONU.

Emisarul SUA pentru Yemen, Tim Lenderking, a început vineri un nou turneu regional care în va duce în special în Arabia Saudită, cu scopul de a se ajunge la o “rezolvare paşnică a conflictului”.

Consiliul drepturilor omului din cadrul ONU a refuzat joi să prelungească mandatul grupului de experţi creat în 2017, însărcinat să ancheteze încălcările drepturilor omului în Yemen.

Citește și : Jurnaliştii Maria Ressa şi Dmitri Muratov au câştigat premiul Nobel pentru Pace

 

Este pentru prima oară Consiliul respinge un proiect de rezoluţie de la creare sa în 2006, potrivit unui purtător de cuvânt al acestui organism ONU cu sediul la Geneva, Elveţia.

Mai multe organizaţii neguvernamentale au acuzat Arabia Saudită că a făcut totul pentru a obţine această respingere.

În 2019, grupul de experţi acuzase părţile aflate în conflict că au comis “numeroase crime de război” în Yemen.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Schimbările climatice prelungesc durata zilelor, potrivit unui studiu

Schimbările climatice prelungesc durata zilelor, potrivit unui studiu Schimbările climatice, care provoacă topirea gheţarilor de la poli, încetinesc foarte uşor rotaţia Terrei, ceea ce creşte...

Ce-i de făcut, America? (editorial)

Ce-i de făcut, America? Cu toții am fost afectați de politica toxică - indiferent de ce convingeri avem. Din fericire presa ne spune că Donald Trump...

VIDEO/ Cum arată Parisul cu două săptămâni înainte de Jocurile Olimpice de vară. Măsuri excepționale pentru a preveni un eventual atac

VIDEO/ Cum arată Parisul cu două săptămâni înainte de Jocurile Olimpice de vară. Măsuri excepționale pentru a preveni un eventual atac Peste două săptămâni, Parisul...

Scrutinele din această toamnă ne vor costa peste 300 de milioane de lei, spune președinta Comisiei Electorale Centrale

Scrutinele din această toamnă ne vor costa peste 300 de milioane de lei, spune președinta Comisiei Electorale Centrale Republica Moldova va cheltui circa 306 milioane...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.