Atac la o reuniune ”antifascistă” în Suedia

Publicat:

Atac la o reuniune ”antifascistă” în Suedia

Mai mulţi indivizi mascaţi au aruncat bombe fumigene într-un teatru din sudul capitalei Suediei, Stockholm, unde avea loc o întâlnire împotriva extremei drepte, potrivit poliţiei şi unor responsabili politici, notează AFP, potrivit stiripesurse.ro.

Citeşte şi: Flacăra olimpică va putea fi admirată de parizieni pe 14 iulie – Stiripesurse.md


“Trei persoane au fost transportate la spital cu ambulanţa”, a scris poliţia pe site-ul său, precizând că gravitatea rănilor lor nu este cunoscută în acest stadiu.

Atac la o reuniune ”antifascistă” în Suedia

Aproximativ 50 de persoane s-au adunat la un teatru din Gubbängen, o suburbie din sudul capitalei Suediei, pentru a participa la o conferinţă descrisă drept “eveniment antifascist”, organizată de Partidul de Stânga (Vänsterpartiet, stânga radicală) şi Verzii (Miljöpartiet).

Potrivit asociaţiei antirasiste Expo, invitată să susţină o prezentare, “un grup de nazişti” a pătruns în foaier chiar înainte de începerea conferinţei şi a aruncat bombe fumigene în sală.

“Este îngrozitor că o întâlnire organizată de Partidul de Stânga a fost luată cu asalt. Am contactat-o pe Nooshi Dadgostar (şefa Partidului de Stânga) şi mi-am exprimat sprijinul cel mai profund. Acest tip de comportament detestabil nu-şi are locul în societatea noastră liberă şi deschisă”, a declarat prim-ministrul Ulf Kristersson, citat de agenţia TT.

Atac la o reuniune ”antifascistă” în Suedia

Toţi liderii partidelor politice din Suedia şi-au exprimat sprijinul, numind incidentul “un atac la democraţie”, potrivit aceleiaşi surse.

Nooshi Dadgostar a deplâns la postul de televiziune SVT că un “eveniment deschis, pentru egalitatea între indivizi” a fost “atacat violent de ceea ce par a fi nazişti”.

“Toate forţele politice democratice trebuie să se ridice acum pentru a combate extrema dreaptă care ameninţă democraţia noastră”, a adăugat ea. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Taxa de studiu la universităţile din R.Moldova a crescut

Taxa de studiu la universităţile din R.Moldova a crescut Taxa de studiu la universităţile din Republica Moldova a crescut. Potrivit autorităților, asta se datorează inflaţiei...

Ministrul Justiţiei: La această etapă în Parlament avem două proiecte de legi importante

Ministrul Justiţiei: La această etapă în Parlament avem două proiecte de legi importante „La această etapă în Parlament sunt mai multe proiecte pe Justiție, dar...

România se împrumută de la Banca Mondială pentru a acoperi deficitul bugetar

România se împrumută de la Banca Mondială pentru a acoperi deficitul bugetar România se împrumută de la Banca Mondială pentru a acoperi deficitul, a admis,...

Sportivi ruși și belaruși care concurează la Jocurile Olimpice, acuzați că susțin războiul din Ucraina

Sportivi ruși și belaruși care concurează la Jocurile Olimpice, acuzați că susțin războiul din Ucraina Dosarul făcut de o firmă de avocatură vizează 17 sportivi...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.