Atac la o reuniune ”antifascistă” în Suedia

Publicat:

Atac la o reuniune ”antifascistă” în Suedia

Mai mulţi indivizi mascaţi au aruncat bombe fumigene într-un teatru din sudul capitalei Suediei, Stockholm, unde avea loc o întâlnire împotriva extremei drepte, potrivit poliţiei şi unor responsabili politici, notează AFP, potrivit stiripesurse.ro.

Citeşte şi: Flacăra olimpică va putea fi admirată de parizieni pe 14 iulie – Stiripesurse.md


“Trei persoane au fost transportate la spital cu ambulanţa”, a scris poliţia pe site-ul său, precizând că gravitatea rănilor lor nu este cunoscută în acest stadiu.

Atac la o reuniune ”antifascistă” în Suedia

Aproximativ 50 de persoane s-au adunat la un teatru din Gubbängen, o suburbie din sudul capitalei Suediei, pentru a participa la o conferinţă descrisă drept “eveniment antifascist”, organizată de Partidul de Stânga (Vänsterpartiet, stânga radicală) şi Verzii (Miljöpartiet).

Potrivit asociaţiei antirasiste Expo, invitată să susţină o prezentare, “un grup de nazişti” a pătruns în foaier chiar înainte de începerea conferinţei şi a aruncat bombe fumigene în sală.

“Este îngrozitor că o întâlnire organizată de Partidul de Stânga a fost luată cu asalt. Am contactat-o pe Nooshi Dadgostar (şefa Partidului de Stânga) şi mi-am exprimat sprijinul cel mai profund. Acest tip de comportament detestabil nu-şi are locul în societatea noastră liberă şi deschisă”, a declarat prim-ministrul Ulf Kristersson, citat de agenţia TT.

Atac la o reuniune ”antifascistă” în Suedia

Toţi liderii partidelor politice din Suedia şi-au exprimat sprijinul, numind incidentul “un atac la democraţie”, potrivit aceleiaşi surse.

Nooshi Dadgostar a deplâns la postul de televiziune SVT că un “eveniment deschis, pentru egalitatea între indivizi” a fost “atacat violent de ceea ce par a fi nazişti”.

“Toate forţele politice democratice trebuie să se ridice acum pentru a combate extrema dreaptă care ameninţă democraţia noastră”, a adăugat ea. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

VIDEO/ Imagini cu pregătirile de Paște din anul 1941

VIDEO/ Imagini cu pregătirile de Paște din anul 1941 Imagini cu pregătirile de Paște din anul 1941 au fost postate de Cineclic pe pagina de Facebook,...

Avertisment ONU: Operațiunea Rafah ar putea fi un ‘măcel’

Avertisment ONU: Operațiunea Rafah ar putea fi un 'măcel' Operațiunea Rafah ar putea fi un „măcel”, susține un oficial ONU. În oraș se adăpostesc sute...

VIDEO/ Echipa națională de rugby a Republicii Moldova a învins reprezentativa Bulgariei

VIDEO/ Echipa națională de rugby a Republicii Moldova a învins reprezentativa Bulgariei Naționala de rugby a Republicii Moldova și-a adjudecat victoria în primul meci oficial...

ULTIMA ORĂ/ Sfânta Lumină de la Ierusalim a ajuns în România

ULTIMA ORĂ/ Sfânta Lumină de la Ierusalim a ajuns în România Lumina Sfântă de la Ierusalim a fost adusă în țară, în această seară, de...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.