ATAC terorist dejucat în Israel. Jihadiştii vizau unul dintre locurile sfânte

Publicat:

Israelul a anunţat joi că a dejucat un atac plănuit de doi arabi israelieni, împreună cu susţinători ai Statului Islamic, ce urma să fie comis la Muntele Templului, unul din locurile sfânte de la Ierusalim, şi unde un alt atac, produs în luna iulie, a declanşat un val de violenţe, relatează Reuters, Xinhua şi DPA, conform agerpres.

Serviciul de securitate internă Shin Bet i-a descris pe suspecţi, în vârstă de 26 şi 16 ani, ca fiind locuitori ai aceluiaşi oraş arab israelian, Umm al-Fahm, ca şi cei trei atacatori care au ucis pe 14 iulie doi poliţişti la intrarea spre moscheea Al-Aqsa.


Citeşte şi: HAOS pe cele mai mari aeroporturi din lume. Sistemul de check-in este paralizat

Israelul a răspuns la atacul din iulie instalând rapid detectoare de metale în afara complexului în care se află moscheea, provocând nemulţumirea palestinienilor care consideră această măsură drept o încălcare a aranjamentelor vechi de decenii privind accesul în zonă.

Patru palestinieni au fost ucişi în cursul confruntărilor ce au urmat cu forţele de securitate israeliene şi un palestinian a înjunghiat mortal trei colonişti israelieni.

Cei doi suspecţi reţinuţi în această lună ‘susţin ideologia criminală a grupării Statul Islamic şi atacul terorist urma să fie comis în numele acestei ideologii’, a menţionat Shin Bet, potrivit unui comunicat în care se menţionează că cei doi suspecţi aveau asupra lor două pistoale. ‘Ei plănuiau un atac la Muntele Templului din Ierusalim similar cu ceea ce s-a întâmplat pe 14 iulie’, a indicat sursa citată.

Citeşte şi: Naţionaliştii ucraineni au protestat în faţa Consulatului General al României din Cernăuţi

Împreună cu cei doi suspecţi, forţele de securitate l-au arestat pe Faris Salah Mahmoud Mahajna, care a fost identificat ca fiind susţinător al SI. El a fost acuzat de deţinere ilegală de arme, notează Xinhua.

În ultimii ani, zeci de cetăţeni arabi au fost arestaţi sub suspiciunea de susţinere a organizaţiei SI. ‘Shin Bet îi consideră pe israelienii care susţin organizaţia Statul Islamic, în special pe cei care sunt în contact cu militanţi ai acesteia şi care lucrează în numele organizaţiei pe teritoriul Israelului, drept o ameninţare gravă la adresa securităţii’, a declarat un oficial israelian sub rezerva anonimatului.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Ce înseamnă NATO pentru lume

Ce înseamnă NATO pentru lume După 75 de ani, Alianța rămâne indispensabilă Comentariu de JENS STOLTENBERG, Secretar General al NATO pentru FOREIGN AFFAIRS Săptămâna viitoare, liderii celor...

Netanyahu în luptă cu armata israeliană (editorial)

Netanyahu în luptă cu armata israeliană Sara Netanyahu a acuzat săptămâna trecută la o întâlnire privată cu familiile ostaticilor că șefii armatei israeliene (IDF) încearcă...

CNN: Războaie pentru energie se vor desfășura sub apă. Rusia se pregătește

CNN: Războaie pentru energie se vor desfășura sub apă. Rusia se pregătește Cererea de energie electrică este în creștere, iar tot mai multe țări încearcă...

Vulgarizarea patriotismului, rețeta Simion-Șoșoacă

Vulgarizarea patriotismului, rețeta Simion-Șoșoacă Prima și cea mai importantă lecție a alegerilor locale și europarlamentare este confiscarea patriotismului de către partidele extremiste AUR și SOS,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.