Atacatorul cu cuţitul de la Sydney avea probleme de sănătate mintală, motivul nefiind unul ideologic

Publicat:

Atacatorul cu cuţitul de la Sydney avea probleme de sănătate mintală, motivul nefiind unul ideologic

Atacul cu cuţit care a făcut şase morţi şi mai mulţi răniţi sâmbătă într-un centru comercial din Sydney a fost comis de un bărbat de 40 de ani suferind de o boală mintală şi nimic nu sugerează un eventual motiv terorist, potrivit poliţiei australiene, informează duminică agenţiile de presă internaţionale.

“În acest stadiu, nu dispunem de niciun element, nicio informaţie, nicio dovadă care să ne facă să credem că este vorba de o motivaţie particulară, o ideologice sau alta” pentru fapta sa, a explicat comisarul şef-adjunct al poliţiei statului australian Noul Wales de Sud, Anthony Cooke, potrivit stiripesurse.ro.


Citește și : Moldova SUSPENDĂ Tratatul cu privire la forțele armate convenționale în Europa

În schimb, “ştim că atacatorul a suferit (…) de probleme de sănătate mentală”, a adăugat el, precizând că bărbatul, cunoscut poliţiei, a venit din statul Queensland (nord-est).

Agresorul, Joel Cauchi, a fost urmărit şi doborât de o poliţistă salutată pentru eroismul său.

Karen Webb, o altă responsabilă a poliţiei din Noul Wales de Sud a informat despre cinci femei şi un bărbat ucişi de agresor.

Agresorul era de naţionalitate pakistaneză, a anunţat într-un comunicat Asociaţia naţională pakistanezo-australiană (APNA).

Citește și : Rusia este pregătită să reia negocierile de pace cu Ucraina pe baza acordului nefinalizat la Istanbul

Alte 12 persoane au fost transportate la spital, printre care un bebeluş de 9 luni care se află într-o “stare gravă, dar stabilă”, potrivit poliţiei. Însă mama lui a murit în urma rănilor suferite.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Programul Prima Casă Plus devine accesibil din iulie

Programul Prima Casă Plus devine accesibil din iulie Programul Prima Casă Plus devine accesibil din luna iulie curent. Citește și: Încă o parohie a trecut la...

Reacţia fostului procuror general după ce a scăpat de toate acuzaţiile

Reacţia fostului procuror general după ce a scăpat de toate acuzaţiile Fostul procuror general Valeriu Balaban a venit cu o reacție după ce a fost...

Gribincea a trecut cu bine de concursul CSJ

Gribincea a trecut cu bine de concursul CSJ Dosarul lui Vladislav Gribincea pentru funcția de judecător la CSJ, a fost declarat admisibil de Consiliul Superior al...

Premierul Recean și-a luat rămas bun de la ambasadorul Kent D. Logsdon

Premierul Recean și-a luat rămas bun de la ambasadorul Kent D. Logsdon Prim-ministrul Dorin Recean a avut o întrevedere cu ambasadorul Statelor Unite ale Americii...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.