Atacuri cibernetice și campanii de dezinformare înainte de summit-ul din Elveția pentru Ucraina

Publicat:

Atacuri cibernetice și campanii de dezinformare înainte de summit-ul din Elveția pentru Ucraina

Elveția a înregistrat o creștere a atacurilor cibernetice și a campaniilor de dezinformare în perioada premergătoare unui summit. Întâlnirea se va desfășura în weekend. Participanții vor încerca să găsească o soluție pentru finalizarea războiului din Ucraina.

90 de state și organizații din toată lumea s-au înregistrat pentru a lua parte la discuțiile care urmează să aibă loc pe 15 și16 iunie într-o stațiune din apropierea orașului Lucerna. Rusia nu a fost invitată, dar guvernul elvețian a anunțat că discuțiile au ca scop „definirea în comun a unei foi de parcurs” către un viitor proces de pace, potrivit stiripesurse.


Citește și : CA obține câștig de cauză față de Cinema 1 privind insuficiența de programe locale

Președinta elvețiană Viola Amherd a declarat într-o conferință de presă că numărul atacurilor cibernetice a crescut în ultimele săptămâni. Ea a fost întrebată cum abordează guvernul elvețian atacurile personale asupra ei lansate de mass-media rusă.

„Nu l-am chemat pe ambasador (…) Așa mi-am dorit, campania de dezinformare este atât de extremă, încât se poate vedea că puțin din ea reflectă realitatea”, a răspuns Viola Amherd, potrivit Reuters.

Ministrul de Externe al Elveției, Ignazio Cassis, a spus că există un „interes” clar de a întrerupe discuțiile, dar a refuzat să spună cine se află în spatele atacurilor când a fost întrebat dacă Rusia este implicată.

Citește și : Reţeaua de socializare X autorizează de acum în mod oficial conţinuturile pornografice

Elveția a fost de acord să găzduiască summit-ul la solicitarea președintelui ucrainean Volodimir Zelenski și a încercat să atragă țări cât mai multe și mai importante. În replică, Rusia a transmis că întâlnirea reprezintă o pierdere de timp la care nu va participa chiar dacă va fi invitată. Absența Rusiei a încurajat absența de la summit și a altor țări apropiate ei, precum China.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Comisia Europeană a aprobat plata către Ucraina a unei noi tranşe din ajutorul de 50 de miliarde de euro

Comisia Europeană a aprobat plata către Ucraina a unei noi tranşe din ajutorul de 50 de miliarde de euro Comisia Europeană a anunţat miercuri că...

Agricultorii insistă pe introducerea stării de urgență în sudul țării

Agricultorii insistă pe introducerea stării de urgență în sudul țării Agricultorii sunt nemulțumiți și insistă pe introducerea stării de urgență în sudul țării. În urma...

133 de mii de tone de mere moldovenești din recolta sezonului 2023-2024, exportate în peste de 30 de țări ale lumii

133 de mii de tone de mere moldovenești din recolta sezonului 2023-2024, exportate în peste de 30 de țări ale lumii Republica Moldova a exportat...

Terenul Stadionului Republican, vândut Statelor Unite ale Americii cu 18 milioane de euro

Terenul Stadionului Republican, vândut Statelor Unite ale Americii cu 18 milioane de euro Terenul Stadionului Republican va fi vândut Guvernului Statelor Unite ale Americii cu...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.