X

Atacuri cibernetice și campanii de dezinformare înainte de summit-ul din Elveția pentru Ucraina

Atacuri cibernetice și campanii de dezinformare înainte de summit-ul din Elveția pentru Ucraina

Elveția a înregistrat o creștere a atacurilor cibernetice și a campaniilor de dezinformare în perioada premergătoare unui summit. Întâlnirea se va desfășura în weekend. Participanții vor încerca să găsească o soluție pentru finalizarea războiului din Ucraina.

90 de state și organizații din toată lumea s-au înregistrat pentru a lua parte la discuțiile care urmează să aibă loc pe 15 și16 iunie într-o stațiune din apropierea orașului Lucerna. Rusia nu a fost invitată, dar guvernul elvețian a anunțat că discuțiile au ca scop „definirea în comun a unei foi de parcurs” către un viitor proces de pace, potrivit stiripesurse.

Citește și : CA obține câștig de cauză față de Cinema 1 privind insuficiența de programe locale

Președinta elvețiană Viola Amherd a declarat într-o conferință de presă că numărul atacurilor cibernetice a crescut în ultimele săptămâni. Ea a fost întrebată cum abordează guvernul elvețian atacurile personale asupra ei lansate de mass-media rusă.

„Nu l-am chemat pe ambasador (…) Așa mi-am dorit, campania de dezinformare este atât de extremă, încât se poate vedea că puțin din ea reflectă realitatea”, a răspuns Viola Amherd, potrivit Reuters.

Ministrul de Externe al Elveției, Ignazio Cassis, a spus că există un „interes” clar de a întrerupe discuțiile, dar a refuzat să spună cine se află în spatele atacurilor când a fost întrebat dacă Rusia este implicată.

Citește și : Reţeaua de socializare X autorizează de acum în mod oficial conţinuturile pornografice

Elveția a fost de acord să găzduiască summit-ul la solicitarea președintelui ucrainean Volodimir Zelenski și a încercat să atragă țări cât mai multe și mai importante. În replică, Rusia a transmis că întâlnirea reprezintă o pierdere de timp la care nu va participa chiar dacă va fi invitată. Absența Rusiei a încurajat absența de la summit și a altor țări apropiate ei, precum China.

Tags: dezinformareElvetiaucraina
Externe