Atacuri sângeroase în Kabul: Cel puţin 12 oameni au fost ucişi!

Publicat:

Cel puţin 12 persoane au fost ucise şi 30 rănite, joi dimineaţă, în trei explozii produse la Kabul, relatează AFP, Reuters şi dpa, potrivit agerpres.

Deflagraţiile au avut loc în estul capitalei afgane.


Citeşte şi: Boris Johnson s-a înconjurat în guvern de eurosceptici

Prima explozie, soldată cu cinci morţi şi zece răniţi, a fost cauzată de o bombă magnetică plasată pe un microbuz al Ministerului Minelor şi Petrolului, potrivit purtătorului de cuvânt al Ministerului de Interne afgan, Nasrat Rahimi.

Acesta a precizat că în a doua explozie, produsă în apropiere de locul primei explozii, au murit şapte persoane şi au fost rănite cel puţin 20, fiind implicat un atentator sinucigaş aflat pe o motocicletă.

A treia deflagraţie a avut loc la extremitatea estică a oraşului Kabul. Niciunul dintre cele trei atacuri nu a fost deocamdată revendicat.

Pe de altă parte, cel puţin 35 de poliţişti afgani au fost ucişi într-un atac comis de talibani în provincia Takhar, din nordul Afganistanului.

Citeşte şi: Coreea de Nord a tras mai multe proiectile neidentificate

Sayed Mehrabuddin, guvernator al districtului Ishkamish, a declarat pentru dpa că militanţi talibani au atacat trei puncte de control şi o bază militară folosită de forţele de poliţie.

Potrivit unui alt oficial afgan, Mawlawi Keramatullah, membru al Consiliului provinciei Takhar, numărul poliţiştilor afgani ucişi se ridică la 43, alţi nouă fiind daţi dispăruţi. Keramatullah a adăugat că luptătorii talibani au distrus baza militară înainte de a părăsi zona.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Sistem modern de gestionare a deșeurilor la Ungheni

Sistem modern de gestionare a deșeurilor la Ungheni La Ungheni s-a discutat despre implementarea unui sistem modern de gestionare a deșeurilor. Citește și: Recean anunță...

Granturi pentru zeci de antreprenori moldoveni

Granturi pentru zeci de antreprenori moldoveni Administratorii a 42 de companii au semnat contracte de finanțare cu Organizația pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului pentru a beneficia de...

Mai multă calitate la Poșta Moldovei

Mai multă calitate la Poșta Moldovei Servicii poștale mai calitative. Cabinetul de miniștri a aprobat proiectul pentru optimizarea serviciilor poștale și alinierea acestora la...

Primul lot de șine pentru renovarea căilor ferate a ajuns în Moldova

Primul lot de șine pentru renovarea căilor ferate a ajuns în Moldova Primul lot de șine pentru renovarea căilor ferate din Moldova a ajuns...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.