ATENTAT la adresa lui Evo Morales? Elicopterul său a aterizat de urgenţă!

Publicat:

Elicopterul care îl transporta luni pe preşedintele bolivian Evo Morales a fost nevoit luni să aterizeze de urgenţă din cauza unei probleme mecanice, un apropiat al şefului statului denunţând un “atentat” într-un moment în care opoziţia încearcă să-l înlăture de la putere, relatează AFP, potrivit agerpres.

Aparatul, un EC-145, a suferit “o problemă mecanică la rotorul din spate la decolare, care a provocat o aterizare de urgenţă”, au anunţat Forţele aeriene boliviene (FAB) într-un comunicat, precizând că incidentul nu s-a soldat cu răniţi.


Citește și : Justiţia americană îl obligă pe Trump să prezinte declaraţiile de impozit din ultimii opt ani

Incidentul s-a produs în momentul în care şeful statului socialist se pregătea să plece dintr-un sat unde venise să inaugureze un drum.

În imaginile difuzate pe reţelele sociale şi de media locale se vede cum elicopterul decolează de pe un teren de fotbal, încearcă să ia altitudine, apoi aterizează precipitat, puţin mai departe, pe un teren noroios.

Forţele armate boliviene au deschis o anchetă asupra incidentului.

La puţin timp după aterizarea de urgenţă, fostul ministru de interne Hugo Moldiz a denunţat un “atentat” împotriva preşedintelui, primul indigen care conduce Bolivia.

Sâmbătă, o figură a opoziţiei, Luis Fernando Camacho, a făcut apel la armata boliviană “să se dea de partea poporului” şi i-a dat preşedintelui un ultimatum până luni seară pentru a renunţa la putere.

Citește și : Noi sancțiuni americane la adresa Iranului – Sunt vizați oficiali de rang înalt

Evo Morales, la putere din 2006, a ieşit primul în alegerile prezidenţiale de la 20 octombrie cu 47,08% din voturi, faţă de 36,51% pentru centristul Carlos Mesa, potrivit rezultatelor oficiale.

Avansul de peste zece puncte a lui Morales faţă de rivalul său de pe locul doi îi permite automat să fie reales din primul tur. Opoziţia a denunţat însă o “fraudă” şi valul de proteste care s-a declanşat a doua zi după scrutin s-a soldat cu cel puţin doi morţi şi 140 de răniţi.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O nouă descoperire arheologică în raionul Slobozia: un obiect vechi de peste 4 mii de ani, găsit de arheologi

O nouă descoperire arheologică în raionul Slobozia: un obiect vechi de peste 4 mii de ani, găsit de arheologi Un artefact rar, cu o vechime...

Producătorii de ulei se tem de licențierea provizorie a importului de cereale și oleaginoase

Producătorii de ulei se tem de licențierea provizorie a importului de cereale și oleaginoase De la independența sa acum peste treizeci de ani, Republica Moldova...

Zeci de elevi din țară au vizitat săptămâna trecută clădirea Legislativului

Zeci de elevi din țară au vizitat săptămâna trecută clădirea Legislativului Săptămâna trecută, Parlamentul a fost gazda mai multor grupuri de elevi cu vârsta cuprinsă...

Ultima zi a recensământului populației

Ultima zi a recensământului populației Astăzi, 7 iulie, este ultima zi a recensământului populației. Conform datelor preliminare prezentate de Biroul Național de Statistică (BNS), în...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.