X

Atentatorul din New York nu avea legătură cu militanţii din Bangladesh

Autorităţile de la Dhaka nu au descoperit nicio dovadă a legăturii între autorul atentatului de luni dintr-un tunel al metroului new-yorkez, Akayed Ullah, şi militanţi din Bangladesh, a anunţat miercuri şeful Diviziei antiterorism a poliţiei bengaleze, Monirul Islam, transmite Reuters, potrivit agerpres.

”Am strâns probe şi informaţii de la membrii familiei sale: soţia, socrul şi soacra lui”, a declarat Monirul Islam într-un interviu acordat miercuri agenţiei britanice de ştiri.

Citeşte şi: GEAMUL unui elicopter militar american A CĂZUT peste o şcoală din Japonia – FOTO/VIDEO

”În Bangladesh noi nu am găsit vreo legătură şi nu am putut-o identifica pe vreuna dintre cunoştinţele sale care au fost sau sunt implicate în grupări teroriste”, a adăugat oficialul bengalez.

Autorul atentatului de luni dintr-un tunel al metroului new-yorkez, Akayed Ullah, originar din Bangladesh, a fost pus sub acuzare marţi pentru ameninţare teroristă, susţinerea unui act de terorism şi posesie de armă.

Akayed Ullah, în vârstă de 27 de ani, sosit în SUA în 2011, a fost arestat luni, imediat după explozia unui dispozitiv pe care îl purta fixat pe corp, într-un tunel care leagă Times Square de autogara Port Authority, un terminal de transport foarte frecventat la primele ore ale dimineţii.

Dispozitivul, descris ca ‘rudimentar’, nu a explodat decât parţial, ceea ce explică de ce, în afara lui Ullah, au mai fost rănite doar trei persoane, toate uşor. Atentatorul a fost spitalizat cu răni şi arsuri la mâini şi abdomen.

Citeşte şi: Israelul îl arestează pe liderul Hamas, Hassan Yousef

Mai multe publicaţii americane, printre care The New York Times, au indicat că Akayed Ullah a declarat poliţiei că a fost inspirat de gruparea teroristă Statul Islamic.

Akayed Ullah trăia alături de mama, sora şi doi fraţi ai săi în Brooklyn şi deţinea un permis de şedere în SUA, a precizat consulul general al Bangladeshului la New York, Shameem Ahsan. 

Tags: Akayed UllahBangladeshDhakaMonirul Islamnew yorkPort AuthorityShameem AhsanSUATimes Square
Categorii: Știrile zilei