Au fost stabilite domeniile dezbaterii consacrate preşedinţiei viitoarei Comisii Europene

Publicat:

Au fost stabilite domeniile dezbaterii consacrate preşedinţiei viitoarei Comisii Europene

Uniunea Europeană a Audiovizualului (EBU) şi Parlamentul European (PE) au anunţat detaliile finale pentru dezbaterea organizată de EBU, în colaborare cu partidele politice europene şi PE, eveniment ce se va desfăşura în 23 mai la sediul din Bruxelles al Parlamentului European, indică un comunicat postat pe website-ul ebu.ch.

Vor exista şase domenii de interes pentru alegători unde candidaţii vor dezbate între ei după întrebări adresate de public la Bruxelles, de alegători prezenţi la evenimente speciale organizate în capitalele statelor membre UE şi din social media, dar şi din partea celor doi moderatori, potrivit stiripesurse.ro.


Citește și: Preţurile mondiale la alimente au crescut în aprilie, pentru a doua lună la rând: Scumpiri la carne și cereale

Aceste domenii sunt: economie şi locuri de muncă; apărare şi securitate; climă şi mediu; democraţie şi leadership; migraţie şi frontiere; inovare şi tehnologie.

Candidaţii participanţi sunt, în ordinea în care se vor afla pe scenă de la stânga la dreapta, Ursula von der Leyen (Partidul Popular European), Nicolas Schmit (Partidul Socialiştilor Europeni), Terry Reintke (Verzii Europeni), Sandro Gozi (Renew Europe Now) şi Walter Baier (Stânga Europeană).

Moderatorii dezbaterii sunt jurnaliştii Annelies Beck, de la postul naţional belgian în limba flamandă VRT, şi Martin Reznicek, de la postul public de televiziune din Republica Cehă.

‘Dezbaterea Eurovision între candidaţii principali la preşedinţia Comisiei Europene are loc peste exact o săptămână. Parlamentul European a încercat mereu să asigure că, votând în alegerile europene, cetăţenii nu doar aleg parlamentul însuşi, ci au un cuvânt de spus şi cu privire la cine va conduce Comisia Europeană”, a declarat directorul pentru media al PE, Jesus Carmona.

Citește și: STUDIU/ În Republica Moldova, cel mai mult migrează persoanele de la 25 la 34 de ani. Ce spun experții

Dezbaterea se va desfăşura în limba engleză, cu interpretare în toate cele 24 de limbi oficiale ale UE, precum şi în limbajul internaţional al semnelor. În întreaga Uniune Europeană, posturile publice de televiziune vor lucra în parteneriat cu birourile de legătură ale Parlamentului European pentru evenimente speciale consacrate urmăririi în direct a dezbaterii.

În plus faţă de dezbaterile organizate înaintea precedentelor alegeri europene, va exista secţiunea Spotlight, în care fiecare candidat va răspunde întrebărilor puse de moderatori.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Euro 2024: Federaţia Austriacă de Fotbal, şocată de un banner al fanilor cu un mesaj de extremă dreapta

Euro 2024: Federaţia Austriacă de Fotbal, şocată de un banner al fanilor cu un mesaj de extremă dreapta Federaţia Austriacă de Fotbal (ÖFB) s-a distanţat...

Pene de curent în Ucraina după ultimul bombardament rusesc

Pene de curent în Ucraina după ultimul bombardament rusesc Rusia a atacat în noaptea de vineri spre sâmbătă cu rachete şi drone instalaţii energetice şi...

Condamnarea la moarte a rapperului iranian Toomaj Salehi a fost anulată

Condamnarea la moarte a rapperului iranian Toomaj Salehi a fost anulată Curtea Supremă iraniană a anulat condamnarea la moarte a celebrului rapper Toomaj Salehi, închis...

Armata belarusă a efectuat exerciţii militare neanunţate la graniţele cu Ucraina şi Polonia

Armata belarusă a efectuat exerciţii militare neanunţate la graniţele cu Ucraina şi Polonia Unităţi de rachete şi artilerie ale Forţelor Armate din Belarus s-au deplasat...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.