Australia: Arhiepiscopul de Adelaide, găsit vinovat de a fi ascuns abuzuri sexuale asupra copiilor în anii ’70

Publicat:

Un tribunal australian l-a găsit vinovat marţi pe arhiepiscopul de Adelaide de a fi ascuns abuzuri sexuale asupra copiilor în anii ’70 într-o regiune izolată din statul New South Wales (sud-est), relatează dpa, potrivit agerpres.

Philip Wilson, în vârsta de 67 de ani, riscă maximum doi ani de închisoare. El este cel mai înalt oficial catolic din lume acuzat şi condamnat pentru infracţiune.


Citește și : ‘Obamacare’ rezistă încercărilor de sabotare din partea administrației Trump (statistici)

Judecătorul Robert Stone a pronunţat verdictul la tribunalul local din Newcastle în urma unui proces ţinut numai cu magistraţi.

Wilson, care a fost diagnosticat cu boala Alzheimer în stadiu incipient, a susţinut că nu îşi aduce aminte de o conversaţie din 1976 avută cu Peter Creigh, una dintre presupusele victime ale preotului pedofil James Fletcher, potrivit Australian Associated Press.

Wilson a fost acuzat că a acoperit abuzurile asupra a patru băieţi comise de către Fletcher în anii 1970, când el era preot parohial asistent în East Maitland în regiunea Hunter.

Stone a declarat că nu acceptă că Wilson nu îşi poate aminti conversaţia şi că Creigh “nu avea motive sau interese de a înşela sau de a fabrica această conversaţie”, potrivit postului de televiziune australian ABC.

Potrivit judecătorului Stone, Wilson ştia că “acuzatul a vrut să protejeze biserica şi reputaţia ei”.

Citește și : Întâlnirea dintre Donald Trump şi Kim Jong Un rămâne o incertitudine

Apărarea lui Wilson a încercat de patru ori să închidă cazul, susţinând că Wilson nu este vinovat pentru că nu au existat dovezi care să demonstreze că arhiepiscopul a fost informat despre abuzuri sau să îşi fi amintit că i s-a vorbit despre acest lucru.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

IGSU continuă desfășurarea activităților de prevenire a înecurilor în perioada estivală

IGSU continuă desfășurarea activităților de prevenire a înecurilor în perioada estivală Un bărbat și-a pierdut viața în timp ce se afla la scăldat. Cazul a...

În primele două zile de la admitere, peste 2 700 cereri au fost depuse în liceele din Capitală

În primele două zile de la admitere, peste 2 700 cereri au fost depuse în liceele din Capitală Peste 2.700 de cereri au fost depuse...

România a început să exporte gaze naturale în Ucraina de la 1 iulie

România a început să exporte gaze naturale în Ucraina de la 1 iulie România a început să exporte gaze naturale în Ucraina de la 1...

Pompierii avertizează populația despre riscul izbucnirii incendiilor de vegetație

Pompierii avertizează populația despre riscul izbucnirii incendiilor de vegetație Inspectoratul General pentru Situații de Urgență /IGSU/ avertizează populația despre riscul izbucnirii focarelor de ardere a vegetației...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.