Australia pune capăt săptămânii de lockdown pentru Brisbane

Publicat:

Brisbane, cel de-al treilea oraş ca mărime din Australia, iese duminică din perioada de izolare de opt zile, impusă pentru a combate reizbucnirea unui focar de coronavirus cu varianta Delta, în timp ce Sydney intră în cea de-a şaptea sa săptămână de lockdown, relatează AFP, potrivit agerpres.

“Se pare că am putut evita o epidemie cu varianta Delta în doar opt zile de izolare, după zece zile de la depistarea primului caz”, a declarat Steven Miles, responsabil al regiunii Queensland.


Citește și :  Demonstraţii în Italia și Franța împotriva introducerii certificatului verde

Milioane de locuitori din Brisbane şi din regiunea învecinată au fost supuşi unui lockdown, după descoperirea unor focare în mediul şcolar.

Restricţiile legate de deplasările în afara oraşului şi de adunare se vor menţine totuşi în vigoare pentru încă cel puţin două săptămâni.

Autorităţile au anunţat pe de altă parte o carantină de trei zile pentru oraşul Cairns, din nordul ţării, în urma contagierii unui şofer de taxi din acest oraş de 150.000 de locuitori.

Sydney, unde epidemia este în creştere, intră în cea de-a şaptea săptămână de izolare, iar autorităţile fac apel la populaţie să se vaccineze, în condiţiile în care doar 20% dintre locuitori sunt vaccinaţi cu schema completă.

Citește și :  Sicilia declară stare de urgenţă şi de criză pentru şase luni din cauza incendiilor de vegetaţie

Autorităţile mizează pe stocuri de vaccinuri reînnoite pentru septembrie, cu sosirea primelor loturi de vaccinuri de la Moderna, şi pe importuri masive de la Pfizer.

Premierul australian, Scott Morrison, a fixat o rată de vaccinare de 80% a populaţiei eligibile înainte de a redeschide frontierele şi pentru a evita reintroducerea unor măsuri de izolare.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Producătorii de ulei se tem de licențierea provizorie a importului de cereale și oleaginoase

Producătorii de ulei se tem de licențierea provizorie a importului de cereale și oleaginoase De la independența sa acum peste treizeci de ani, Republica Moldova...

Zeci de elevi din țară au vizitat săptămâna trecută clădirea Legislativului

Zeci de elevi din țară au vizitat săptămâna trecută clădirea Legislativului Săptămâna trecută, Parlamentul a fost gazda mai multor grupuri de elevi cu vârsta cuprinsă...

Ultima zi a recensământului populației

Ultima zi a recensământului populației Astăzi, 7 iulie, este ultima zi a recensământului populației. Conform datelor preliminare prezentate de Biroul Național de Statistică (BNS), în...

În posturile vamale, fluxul de trafic a constituit 12 228 de perfectări pe sensurile de intrare/ieșire în/din Republica Moldova

În posturile vamale, fluxul de trafic a constituit 12 228 de perfectări pe sensurile de intrare/ieșire în/din Republica Moldova Perioada: ora 07:00, data 06.07.2024 până...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.