Austria anunță redeschiderea progresivă pentru sectorul cultural

Publicat:

Guvernul austriac a anunţat vineri redeschiderea progresivă a sălilor de spectacole din această ţară începând din 29 mai, dar se confruntă în acelaşi timp cu o serie de critici formulate de reprezentanţii mediului artistic, care au dus la demisia secretarului de stat pentru Cultură, informează AFP, scrie agerpres.

În cadrul planului naţional de ieşire din izolare, lansat la jumătatea lunii aprilie, teatrele şi sălile de concerte austriece vor putea să primească până la 100 de spectatori începând din 29 mai, cu respectarea unor norme stricte de distanţare socială, a precizat Guvernul austriac într-o conferinţă de presă.


Citește și : Iranul anunță peste 2100 de noi cazuri cu coronavirus

Capacitatea de primire a acestor spaţii culturale va fi crescută apoi la 250 de persoane începând de la 1 iulie, dată la care şi cinematografele vor fi redeschise, şi la 1.000 de persoane începând de la 1 august, odată cu realizarea unor amenajări specifice. Autorităţile austriece vor implementa, de asemenea, “un concept preventiv” care să reglementeze sesiunile de repetiţii şi de filmări.

Vineri dimineaţă, secretarul de stat pentru Cultură a demisionat în urma criticilor opoziţiei şi ale reprezentanţilor sectorului cultural. Cei din urmă se consideră “uitaţi” pe lista ajutoarelor financiare şi în privinţa relaxării restricţiilor, în contextul în care Austria a redeschis sectoare întregi ale economiei sale începând din 14 aprilie.

Guvernul austriac, reprezentând o coaliţie între conservatori şi ecologişti, a implementat un plan de ajutorare pentru profesioniştii din cultură, însă acele măsuri au fost considerate insuficiente de către beneficiarii lor.

Sectorul cultural a cerut în această săptămână adoptarea unui veritabil plan de salvare a industriei de resort, care să conţină compensaţii pentru pierderile suferite din vânzările de bilete şi extinderea la toate profesiile culturale a dreptului de a primi şomaj parţial şi fonduri de susţinere.

Citește și : Twitter și Facebook riscă amenzi uriașe dacă nu șterg postările agresive

“Deşi am anunţat lucruri concrete şi am avut numeroase discuţii şi videoconferinţe (…), mă văd obligată să constat că nu pot să fac mai mult de atât, nu mi s-a dat nicio şansă”, a declarat secretarul de stat pentru Cultură din Austria, Ulrike Lunacek, reprezentantă a ecologiştilor şi fost vicepreşedinte al Parlamentului European.

Sălile de spectacole şi cinematografele au fost primele spaţii culturale care s-au închis în Austria la începutul lunii martie, într-o ţară în care ponderea economică a culturii, în special a muzicii clasice, este considerabilă. Muzeele austriece se redeschid progresiv începând de vineri, la fel şi bibliotecile.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Explozie puternică într-un club din Paris, provocată de o trotinetă electrică; Trei persoane au fost rănite

Explozie puternică într-un club din Paris, provocată de o trotinetă electrică; Trei persoane au fost rănite Trei persoane au fost rănite la Paris după ce...

O faimoasă stațiune din Italia este nevoită să refuze turiști din cauză că nu mai are suficientă apă

O faimoasă stațiune din Italia este nevoită să refuze turiști din cauză că nu mai are suficientă apă Așezat în vârful unui deal de pe...

Care sunt țările din Europa unde poți fi plătit pentru a fi bunic

Care sunt țările din Europa unde poți fi plătit pentru a fi bunic În unele țări europene, a fi bunic a devenit o ocupație plătită....

Tot mai multe sate din Republica Moldova aleg să se înfrățească cu localități din România. Care ar fi scopul

Tot mai multe sate din Republica Moldova aleg să se înfrățească cu localități din România. Care ar fi scopul Tot mai multe sate din Republica...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.