Austria: Poşta renunţă să mai stabilească ‘afinităţile politice’ ale clienţilor pentru a le vinde unor partide

Publicat:

Poşta austriacă a anunţat joi că renunţă să colecteze şi să vândă datele privind ‘afinităţile politice’ presupuse ale clienţilor săi, în urma scandalului declanşat de dezvăluirea acestei practici, care aminteşte de cazul Facebook din Statele Unite, transmite AFP, potrivit agerpres.

Consiliul de administraţie al Poştei, companie cotată la bursă, dar controlată de statul austriac, a decis să ‘reconfigureze’ baza de date şi să şteargă toate informaţiile de natură politică despre clienţii săi, a declarat şeful instituţiei, Georg Poelzl, pentru agenţia APA.


Citește și : Orban consideră că trebuie să se „lupte“ cu Macron deoarece este liderul forţelor „pro-imigraţie”

Poşta îşi va continua însă celelalte activităţi de marketing ţintit, care reprezintă o cifră de afaceri anuală de 200 milioane de euro, a precizat el.

Site-ul de investigaţii Addendum a dezvăluit luni că Poşta stabilea presupusele afinităţi politice ale clienţilor săi pentru a vinde aceste informaţii unor partide politice. Dezvăluirea a declanşat o vie controversă în Austria, într-un context de îngrijorare legată de protecţia datelor personale.

Compania poştală a recunoscut această practică, dar a explicat că nu este una ilegală întrucât este vorba despre un calcul al probabilităţilor, care nu dezvăluie ‘comportamentul (electoral) efectiv al persoanelor’.

Investigaţia realizată de Addendum a relevat că Poşta austriacă a vândut informaţii despre numele, vârsta, adresa şi sexul a circa 3 milioane de persoane, adică peste o treime din populaţia ţării. În cazul a 2,2 milioane de clienţi, aceste date includeau şi afinitatea politică presupusă.

Citește și : SUA nu vor recunoaşte preşedinţia lui Maduro (Bolton)

Autoritatea pentru protecţia datelor (DSB) a anunţat marţi deschiderea unei anchete, iar organizaţii civice i-au îndemnat pe clienţii Poştei să depună plângeri.

În Statele Unite, Facebook se află în centrul unui scandal pentru că a permis firmei britanice de analiză Cambridge Analytica să exploateze datele personale a zeci de milioane de utilizatori în favoarea campaniei lui Donald Trump în 2016.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

CEC a aprobat un tiraj de peste 850 de mii de buletine de vot pentru diasporă

CEC a aprobat un tiraj de peste 850 de mii de buletine de vot pentru diasporă Comisia Electorală Centrală (CEC) a aprobat în ședința din...

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi Te-ai întrebat ce servesc membrii familiei...

Messi a salvat Inter Miami

Messi a salvat Inter Miami Atacantul argentinian al Inter Miami, Lionel Messi, a adus clubului său o remiză în meciul din MLS cu Charlotte. Jocul din...

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate Cod Roșu de inundații în România! Forțele de intervenție de la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.