Austria va aloca cinci milioane de euro pentru refacerea infrastructurii energetice a Ucrainei

Publicat:

Austria va aloca cinci milioane de euro pentru refacerea infrastructurii energetice a Ucrainei

Guvernul austriac va aloca cinci milioane de euro (aproximativ 5,4 milioane de dolari) pentru refacerea infrastructurii energetice din Ucraina, a relatat Der Standard la 20 mai, citând un oficial austriac.

La 8 mai, Rusia a efectuat un atac pe scară largă împotriva regiunilor Poltava, Kirovohrad, Zaporojie, Lvov, Ivano-Frankivsk, Kiev și Vinița, vizând în principal infrastructura energetică, potrivit stiripesurse.ro.


Citește și: Preţurile mondiale la alimente au crescut în aprilie, pentru a doua lună la rând: Scumpiri la carne și cereale

Potrivit The Kyiv Independent, finanțarea va fi asigurată din bugetul Ministerului pentru Acțiune Climatică și Energie și va fi distribuită Ucrainei în cadrul Comunității Energetice, o organizație internațională care are ca scop extinderea pieței interne de energie a UE.

Fondurile alocate vor fi cheltuite pentru piese de schimb, generatoare și linii de reparații necesare de urgență, potrivit Der Standard.

„În calitate de țară neutră, Austria trebuie să fie de partea umanității și în acest război”, a declarat ministrul austriac pentru Acțiune Climatică și Energie, Leonore Gewessler.

Gewessler speră că fondurile suplimentare „vor facilita măcar într-un fel reconstrucția”.

Ambasadorul ucrainean în Austria, Vasyl Khymynets, i-a mulțumit ministrului pentru un „semnal puternic de solidaritate”.

„Această asistență financiară din partea guvernului federal este esențială pentru a restabili infrastructura energetică și pentru a aproviziona populația ucraineană cu electricitate, pe fondul eforturilor Rusiei de a distruge infrastructura energetică prin atacuri aeriene și bombardamente de artilerie”, a declarat Khymynets.

Citește și: STUDIU/ În Republica Moldova, cel mai mult migrează persoanele de la 25 la 34 de ani. Ce spun experții

Capacitatea de generare a energiei electrice a Ucrainei a scăzut cu până la 8 gigawați-oră (GWh) și are nevoie de aproape un miliard de dolari pentru a compensa, potrivit premierului Denis Shmihal.

Shmihal a declarat anterior că Ucraina a alocat peste 7,1 miliarde de Hr (179,4 milioane de dolari) pentru a-și reface rețeaua electrică după recentele lovituri rusești.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Kevin Spacey spune, într-un interviu cu Piers Morgan, că a fost ‘prea îndrăzneţ’ în trecut

Kevin Spacey spune, într-un interviu cu Piers Morgan, că a fost 'prea îndrăzneţ' în trecut Kevin Spacey s-a descris, într-un interviu cu Piers Morgan, ca...

Șoșoacă, scandal cu jandarmii: ‘Am fost îmbrâncită și aruncată. Erau 10 pe mine’

Șoșoacă, scandal cu jandarmii: 'Am fost îmbrâncită și aruncată. Erau 10 pe mine' Diana Șoșoacă s-a îmbrâncit cu jandarmii în fața sediului din Sectorul 3,...

Pricolele creșterii extremei drepte în UE. În loc să părăsească Uniunea, naționaliștii au decis să o preia

Pricolele creșterii extremei drepte în UE. În loc să părăsească Uniunea, naționaliștii au decis să o preia Așa cum era de așteptat, alegerile europene au...

A fost descoperit zăcământul care poate ajuta economia globală: Pământuri rare, într-un vulcan străvechi din Norvegia

A fost descoperit zăcământul care poate ajuta economia globală: Pământuri rare, într-un vulcan străvechi din Norvegia Un vulcan străvechi din Norvegia adăposteşte cel mai mare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.