Austria va susține Moldova în formarea rezervelor sportive

Publicat:

Austria va susține Moldova în formarea rezervelor sportive

Dmitri Torner, Președintele Asociației Sporturilor de Iarnă din Republica Moldova, a avut o întrevedere cu Klaudia Tanner, Ministrul Apărării al Austriei. 

Despre aceasta a anunțat Dmitri Torner pe pagina sa de Facebook.


Citeşte şi: Mişcările diplomaţilor americani au fost restrânse în Israel – Stiripesurse.md

Subiectul principal de pe agenda zilei a fost perspectiva de cooperare în domeniul sportului. Părțile au discutat despre oportunitatea unei colaborări dintre Asociația Sporturilor de Iarnă din Republica Moldova și Asociația Sportivă a Armatei din Austria (ÖHSV), care funcționează pe lângă Ministerul Apărării al Austriei.

Austria va susține Moldova în formarea rezervelor sportive

Partea austriacă și-a exprimat interesul în ce privește stabilirea unui dialog. S-a remarcat faptul că Austria are o experiență considerabilă în domeniul sportului, pe care intenționează s-o împărtășească cu Moldova.

În cadrul întrevederii, Dmitri Torner a menționat că Austria a reușit să construiască un model de succes al formării rezervelor sportive în baza cluburilor din componența ÖHSV, care, la fel, contribuie la promovarea sportului de performanță.

„Ne interesează experiența de succes a Asociației Sportive a Armatei Austriece și am dori să implementăm anume acest model în dezvoltarea Asociației Sporturilor de Iarnă din Republica Moldova, inclusiv în contextul formării rezervelor sportive, educației patriotice și angajării sportivilor”, a declarat Dmitri Torner.

Austria va susține Moldova în formarea rezervelor sportive

În timpul cel mai apropiat, va avea loc vizita reprezentanților Asociației Sporturilor de Iarnă din Republica Moldova la tabăra exclusivă de formare a biatloniștilor din Hochfilzen, unde are loc pregătirea sportivilor din cadrul Asociației Sportive a Armatei Austriece, cu scopul de a lua cunoștință de condițiile procesului de antrenamente.

De asemenea, s-a discutat despre perspectiva elaborării unui acord dintre asociații pentru realizarea cooperării ulterioare și pentru schimb de experiență.

La întrevedere, părțile au subliniat importanța continuării interacțiunii în cadrul proceselor de integrare a Republicii Moldova în comunitatea europeană.

„Tindem spre familia europeană și ne dorim să dezvoltăm cooperarea în toate domeniile – și în sport, și în securitate. Sperăm că vom reuși să preluăm experiența Austriei pentru a implementa pregătirea sportivă în Moldova”, a concluzionat Torner.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Preţurile facturilor la gaze naturale și electricitate din România au scăzut în luna aprilie

Preţurile facturilor la gaze naturale și electricitate au scăzut în luna aprilie Preţurile facturilor la gaze naturale au scăzut în luna aprilie cu 25%, iar...

Natalia Barbu, după ce a ratat finala Eurovision 2024: ‘Este foarte politic!’

Natalia Barbu, după ce a ratat finala Eurovision 2024: 'Este foarte politic!' Reprezentanta Republicii Moldova la Eurovision a oferit primele declarații post-concurs. Artista a subliniat...

Salvini îi sugerează lui Macron să se ‘trateze’, după ce preşedintele francez a reluat ideea trimiterii de trupe în Ucraina

Salvini îi sugerează lui Macron să se 'trateze', după ce preşedintele francez a reluat ideea trimiterii de trupe în Ucraina Vicepremierul italian Matteo Salvini...

Popşoi: R.Moldova este o ţintă constantă a atacurilor cibernetice ruseşti

Popşoi: R.Moldova este o ţintă constantă a atacurilor cibernetice ruseşti Republica Moldova este o ţintă constantă a atacurilor ruseşti asupra infrastructurii, nu doar a televiziunii...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.