Autoritățile americane cer Mexicului să-l extrădeze pe fiul celebrului traficant de droguri El Chapo

Publicat:

Autoritățile judiciare din SUA cer Mexicului să-l extrădeze pe fiul celebrului traficant de droguri Joaquin El Chapo Guzman. Tânărul a fost arestat în Mexic în luna ianuarie și americanii vor ca el să fie judecat de o instanță din SUA pentru trafic de droguri, informează mediafax.

Două surse guvernamentale mexicane au explicat pentru agenția de știri Reuters că guvernul american dorește ca Guzman să fie acuzat de fapte penale în fața unui tribunal din SUA. Bărbatul de 32 de ani a fost acuzat în SUA de conspirație pentru trafic de droguri.


Citește și : Peskov vorbeşte despre o nouă candidatură a lui Putin

El a fost arestat în Mexic în ianuarie, în apropiere de orașul Culiacan, în nordul statului Sinaloa. Arestarea sa a provocat un val de violențe care s-a soldat cu mai mulți moți și răniți.

Tatăl lui Guzman, cunoscut sub numele de El Chapo, a fost șeful cartelului de droguri Sinaloa înainte de a fi extrădat în SUA în 2017. În 2019, El Chapo a fost condamnat de un tribunal din New York pentru 10 capete de acuzare pentru trafic de droguri, arme de foc și spălare de bani, iar în prezent se află într-o închisoare de maximă securitate din SUA.

Pe parcursul celor 25 de ani în care a condus cartelul mexican Sinaloa, El Chapo a trecut de la statutul de mic contrabandist de marijuana la cel de șef al „celei mai mari organizații de trafic de droguri din lume… cu mii de membri”, au anunțat în trecut autoritățile americane.

Citește și : Rusia nu va relua discuţiile nucleare START până când Washingtonul nu va asculta Moscova

Acesta a introdus în SUA aproximativ 154 de tone de cocaină în valoare de 14 miliarde de dolari, au stabilit americanii.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Care sunt cele mai frumoase și alese flori de toamnă

Care sunt cele mai frumoase și alese flori de toamnă Nu doar primăvara este un anotimp al florilor, și toamna are propriul farmec și există...

Sute de morţi în câteva ore în Burkina Faso: Al-Qaida a comis unul dintre cele mai grave masacre din ultimele decenii

Sute de morţi în câteva ore în Burkina Faso: Al-Qaida a comis unul dintre cele mai grave masacre din ultimele decenii Până la 600 de...

O cetățeană a Ecuadorului a primit refuz la intrarea în Republica Moldova

  O cetățeană a Ecuadorului a primit refuz la intrarea în Republica Moldova O cetățeană a Republicii Ecuador a primit refuz de intrare în Republica Moldova...

Zelenski le cere aliaţilor săi acelaşi sprijin ca cel pe care îl oferă Israelului, pentru a doborî rachetele ruseşti

Zelenski le cere aliaţilor săi acelaşi sprijin ca cel pe care îl oferă Israelului, pentru a doborî rachetele ruseşti Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.