Autorităţile de la Bagdad au emis un mandat de arestare pe numele vicepreşedintelui Kurdistanului irakian

Publicat:

Un tribunal din Bagdad a emis joi mandat de arestare împotriva vicepreşedintelui Kurdistanului irakian, Kosrat Rasul Ali (foto), unul din liderii Uniunii Patriotice a Kurdistanului (UPK), pentru ‘declaraţii provocatoare despre armata irakiană’, transmit AFP şi DPA, citând surse judiciare, potrivit agerpres.

Mandatul a fost emis în urma ‘declaraţiilor în care Rasul afirma că armata irakiană şi poliţia federală erau forţe de ocupaţie în provincia Kirkuk’, a precizat Abdel Sattar al-Bireqdar, purtător de cuvânt al Consiliului suprem al magistraturii.


Citeşte şi: Ea este cea care vrea să îi ia locul lui Putin. Este denumită ‘Paris Hilton a Rusiei’

Declaraţiile incriminate sunt incluse într-un comunicat publicat miercuri, în care Rasul îi critica pe unii membri ai partidului său pentru că ar fi facilitat intrarea forţelor irakiene în Kirkuk, oraş disputat din nordul Irakului care se afla în mâinile combatanţilor kurzi peshmerga.

‘Tribunalul consideră aceste afirmaţii drept o provocare împotriva forţelor armate, în sensul articolului 226 din codul penal’, a menţionat purtătorul de cuvânt.

Vicepreşedintele Kurdistanului riscă, pentru faptele de care este acuzat, o pedeapsă de maximum 7 ani de închisoare sau amendă.

Kosrat Rasul Ali, un politician foarte apropiat de preşedintele kurd Masud Barzani şi un susţinător al referendumului de independenţă convocat de acesta, a sosit la Kirkuk duminică, împreună cu combatanţii kurzi peshmerga, înainte ca aceştia să se retragă fără luptă.

Potrivit unei surse judiciare, autorităţile irakiene vor transmite mandatul de arestare către Interpol.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Netanyahu în luptă cu armata israeliană (editorial)

Netanyahu în luptă cu armata israeliană Sara Netanyahu a acuzat săptămâna trecută la o întâlnire privată cu familiile ostaticilor că șefii armatei israeliene (IDF) încearcă...

CNN: Războaie pentru energie se vor desfășura sub apă. Rusia se pregătește

CNN: Războaie pentru energie se vor desfășura sub apă. Rusia se pregătește Cererea de energie electrică este în creștere, iar tot mai multe țări încearcă...

Vulgarizarea patriotismului, rețeta Simion-Șoșoacă

Vulgarizarea patriotismului, rețeta Simion-Șoșoacă Prima și cea mai importantă lecție a alegerilor locale și europarlamentare este confiscarea patriotismului de către partidele extremiste AUR și SOS,...

Chiar urmează să ne drogăm copiii ca să nu se mai îngrașe în halul acesta?

Chiar urmează să ne drogăm copiii ca să nu se mai îngrașe în halul acesta?   În loc să încercăm să ne schimbăm groaznicul sistem alimentar...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.