X

Autorităţile din Beijing ordonă controale de siguranţă după un incendiu soldat cu 19 morţi – FOTO

Un incendiu într-un bloc de apartamente din Beijing, soldat cu 19 morţi şi opt răniţi, a determinat autorităţile capitalei chineze să ordone controale de siguranţă în întregul oraş, a anunţat agenţia de presă de stat Xinhua, citată luni de Reuters, potrivit agerpres.

Citeşte şi: CNN: Preşedintele Mugabe şi-a pregătit demisia

Focul a izbucnit sâmbătă seară într-o clădire de trei etaje din cartierul Daxing în sudul Beijingului şi o investigaţie este în curs de desfăşurare, a relatat sursa citată, care a adăugat că vinovaţii vor fi pedepsiţi.

“Ancheta preliminară a arătat că exista o instalaţie de refrigerare în subsolul apartamentului unde probabil că s-a declanşat incendiul”, a relatat Xinhua duminică noapte. “Pompierii au spus că în clădire era fum gros, dar nu şi flăcări uriaşe”, a adăugat sursa citată.

În urma incendiului, şeful Partidului Comunist din Beijing, Cai Qi, a dispus efectuarea controalelor de siguranţă în întreaga capitală, inclusiv în satele de la periferie.

“Trebuie să luăm măsuri şi să protejăm vieţile oamenilor, să asigurăm siguranţa şi stabilitatea capitalei”, a spus Cai, potrivit Xinhua.

Incendiile soldate cu victime sunt extrem de frecvente în China, din cauza nerespectării normelor de securitate. În septembrie, 11 persoane au murit într-un incendiu în două locuinţe din oraşul Taizhou, în estul ţării, aminteşte France Presse. 

Citeşte şi: Soros vorbeşte despre atacurile guvernului de la Budapesta la adresa sa

Tags: BeijingCai Qicartierul DaxingChinacontroaleincendiu
Categorii: Știrile zilei