Autorităţile belgiene INTERZIC ‘Convoiul libertăţii’ la Bruxelles

Publicat:

Autorităţile belgiene au decis joi să interzică accesul la Bruxelles pentru ‘Convoiul libertăţii’, o manifestaţie pentru care nu a fost cerută nicio autorizaţie, a anunţat primarul capitalei belgiene, Philippe Close, informează AFP, potrivit agerpres.

“Au fost puse în aplicare mijloace pentru a împiedica blocarea regiunii Bruxelles-Capitală”, a adăugat Close, pe Twitter, la scurt timp după anunţarea de măsuri similare de către Paris.


Citeşte şi: SUA se declară angajate să ajute la consolidarea rezistenţei României în faţa efectelor unei invazii a Rusiei în Ucraina – Black News

Philippe Close a precizat că decizia a fost luată în mod concertat cu executivul regional şi cu ministrul de interne al Belgiei, Annelies Verlinden. Aceasta are autoritate asupra poliţiei federale, care va fi însărcinată să controleze la frontiera belgiană camioanele şi autoturismele ce vin din străinătate şi doresc să ajungă la Bruxelles.

De asemenea, “interdicţii de a manifesta cu vehicule motorizate” vor fi luate la nivelul regiunii şi al oraşului Bruxelles, potrivit unui comunicat al preşedintelui executivului regional, Rudi Vervoort.

Măsura îi vizează şi pe eventualii manifestanţi belgieni sau aflaţi deja pe teritoriul belgian. Vehiculele lor din apropierea capitalei vor fi deviate de poliţie “spre Parking C”, o vastă zonă de staţionare de lângă platoul Heysel, la nord de capitală.

Acest convoi de vehicule, inspirat din mişcarea împotriva restricţiilor anti-COVID-19 lansată în Canada, era aşteptat luni la Bruxelles, potrivit apelului de a manifesta care circulă pe social media şi evocă o convergenţă dinspre întreaga Europă.

În Franţa, mai multe convoaie ale acestei mişcări, pe care organizatorii săi o definesc drept “etapa de după” mobilizarea antiguvernamentală a “vestelor galbene” şi opozanţi faţă de permisul sanitar au plecat miercuri din mai multe oraşe din sudul acestei ţări – Nisa, Bayonne, Perpignan – şi altele trebuie să pornească joi.

Citeşte şi: Statul New York ridică obligativitatea de a purta mască sanitară în interior – Black News

În perspectiva acestei mari adunări, aşteptate vineri la Paris, prefectul poliţiei capitalei franceze a anunţat joi dimineaţa măsuri de interdicţie.

Prefectul Didier Lallement a dat “consemne de fermitate” poliţiştilor, precizează un comunicat publicat la Paris, care aminteşte de asemenea că perturbarea circulaţiei este pasibilă de o pedeapsă de doi ani de închisoare. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Sky News a renunţat la interviul cu Boris Johnson din cauza interdicţiei de înregistrare

Sky News a renunţat la interviul cu Boris Johnson din cauza interdicţiei de înregistrare Sky News a renunţat la un interviu cu Boris Johnson, după...

Sute de morţi în câteva ore în Burkina Faso: Al-Qaida a comis unul dintre cele mai grave masacre din ultimele decenii

Sute de morţi în câteva ore în Burkina Faso: Al-Qaida a comis unul dintre cele mai grave masacre din ultimele decenii Până la 600 de...

Zelenski le cere aliaţilor săi acelaşi sprijin ca cel pe care îl oferă Israelului, pentru a doborî rachetele ruseşti

Zelenski le cere aliaţilor săi acelaşi sprijin ca cel pe care îl oferă Israelului, pentru a doborî rachetele ruseşti Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut,...

Un an de la atacul Hamas în Israel – Stupefiaţi, solidari, divizaţi: israelienii sunt încă zdruncinaţi de şocul din 7 octombrie

Un an de la atacul Hamas în Israel - Stupefiaţi, solidari, divizaţi: israelienii sunt încă zdruncinaţi de şocul din 7 octombrie La un an după...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.