Autoritățile malteze au salvat un grup de aproximativ 100 de migranţi din Mediterană

Publicat:

Un grup de aproximativ 100 de migranţi au debarcat în Malta marţi dimineaţa, după ce au fost salvaţi de la bordul unei ambarcaţiuni pe Marea Mediterană, potrivit media de stat malteze, relatează agenţia DPA, scrie agerpres.

Din grup fac parte doi copii şi o femeie însărcinată, care a fost dusă la spital, a anunţat postul TVM. Migranţii au debarcat la ora locală 06.45 (04.45 GMT).


Citește și : Heiko Maas: Criza nucleară ameninţă pacea mondială

Sute de migranţi au fost aduşi pe insula mediteraneeană în ultima săptămână, în contextul unui aflux de solicitanţi de azil care părăsesc Libia.

Malta a făcut apel în mod repetat la asistenţă din partea celorlalte state membre ale Uniunii Europene în problema migraţiei.

Organizaţia Naţiunilor Unite (ONU) a avertizat că riscul ca migranţii să moară în Mediterana este foarte mare, din cauza absenţei operaţiunilor de salvare ale navelor organizaţiilor neguvernamentale şi a conflictului din Libia care grăbeşte plecările într-un ritm alarmant.

Citește și : Beijingul ‘toarnă gaz’ pe focul relaţiilor tensionate cu Washingtonul. Mesajul chinezilor îl pune pe Trump în stand-by!

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

CEC a aprobat un tiraj de peste 850 de mii de buletine de vot pentru diasporă

CEC a aprobat un tiraj de peste 850 de mii de buletine de vot pentru diasporă Comisia Electorală Centrală (CEC) a aprobat în ședința din...

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi Te-ai întrebat ce servesc membrii familiei...

Messi a salvat Inter Miami

Messi a salvat Inter Miami Atacantul argentinian al Inter Miami, Lionel Messi, a adus clubului său o remiză în meciul din MLS cu Charlotte. Jocul din...

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate Cod Roșu de inundații în România! Forțele de intervenție de la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.