Autoritatile mexicane sunt ‘profund ingrijorate’ de patrulele inarmate care intimidează migranții la granita cu SUA

Publicat:

Autoritățile mexicane s-au declarat „profund îngrijorate” în legătură cu patrulele înarmate care intimidează și șantajează migranții la graniță, după ce Uniunea Americană pentru Libertăți Civile (ACLU) și mai mulți senatori democrați au cerut o anchetă in cazul acestor grupări, potrivit Reuters, potrivit Mediafax.

Patrulele la care fac referire autoritățile mexicane sunt grupuri de voluntari americani care supraveghează frontiera cu Mexicul, pentru a-i împiedica pe migranții ilegali să traverseze granița.


Citește și : ‘Vestele galbene’, la actul 23 în Franţa: Doi jurnaliști au fost arestați; alți doi gazetari au fost ţinta lansatoarelor de bile

„Astfel de practici pot duce la apariția unor încălcări ale drepturilor omului față de persoanele care doresc să migreze sau să solicite azil în Statele Unite”, se arată într-un comunicat al Ministerului mexican de Externe. Ministerul mai susține că aceste grupuri, aflate „la limita legii”, produc riscuri la adresa siguranței migranților.

Reacția vine după ce Uniunea Americană pentru Libertăți Civile (ACLU) a condamnat acțiunile Patrioților Constituționali Uniți (United Constitutional Patriots), care patrulează granița dintre statul american New Mexico și Mexic. ACLU susține că această organizație este una „fascistă” și în afara legii.

Pe lângă reacția ACLU, senatorii democrați Martin Heinrich și Tom Udall au cerut o anchetă în legătură cu activitatea grupului. „Amenințările la adresa copiilor nevinovați și a familiilor care fug de violență și caută azil sunt inacceptabile și incompatibile cu valorile noastre naționale”, au spus cei doi într-o declarație comună, postată pe Twitter.

Potrivit FBI, liderul organizației, Larry Hopkins, a fost reținut sâmbătă, sub acuzația de deținere de arme de foc în condițiile în care a suferit deja o condamnare anterioară. Hector Balderas, Procurorul General al statului New Mexico, a declarat despre Hopkins că este „un infractor periculos, care nu ar trebui să dețină arme de foc, mai ales în apropierea copiilor și familiilor”. „Arestarea acestuia de către FBI arată clar că aplicarea legilor trebuie să rămână în sarcina oficialilor special pregătiți în acest sens, nu în cea a unor grupuri armate”, a adăugat acesta.

Larry Hopkins, cunoscut și ca Johnny Horton, a fost arestat în 2006 după ce s-a dat drept polițist.

Citește și : Explozii la hoteluri şi biserici din Sri Lanka, de Paştele catolic: zeci de morţi şi sute de răniţi (FOTO/VIDEO)

Membri ai grupului au postat pe internet videoclipuri în care apăreau înarmați cu arme semi-automate și rețineau grupuri de migranți, majoritatea provenind din America Centrală, până la sosirea agenților Poliției de Frontieră. Organizația susține că își propune să ajute Poliția de Frontieră să facă față creșterii numărului de imigranți ilegali la granița sudică a Statelor Unite. Administrația Trump și-a înăsprit în ultima perioadă politicile privind imigrația și a solicitat Mexicului să facă eforturi pentru a descuraja migrația ilegală către Statele Unite.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Oscar: Franţa îşi modifică procedura de selecţie la categoria ‘cel mai bun lungmetraj internaţional’

Oscar: Franţa îşi modifică procedura de selecţie la categoria 'cel mai bun lungmetraj internaţional' Centrul Naţional al Cinematografiei (CNC) din Franţa a decis să modifice...

Epic Games spune că Apple blochează lansarea magazinului său de jocuri video în Europa

Epic Games spune că Apple blochează lansarea magazinului său de jocuri video în Europa Epic Games, producătorul jocului video ”Fortnite”, a declarat vineri că Apple...

Directorul financiar de la LVMH îndeamnă Europa să rămână unită în contextul disputelor comerciale

Directorul financiar de la LVMH îndeamnă Europa să rămână unită în contextul disputelor comerciale Ancheta demarată de China asupra coniacului european este o reacţie la...

VIDEO – Justin Bieber, spectacol incendiar la nunta miliardarilor în India

VIDEO - Justin Bieber, spectacol incendiar la nunta miliardarilor în India Justin Bieber a oferit un spectacol incendiar la nunta anului, care are loc în...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.