Autorităţile din Nepal vor demara un recensământ al populaţiei sale de tigri

Publicat:

Autorităţile din Nepal vor demara săptămâna viitoare un recensământ al populaţiei sale de tigri – animale ameninţate cu dispariţia, care trăiesc în câmpiile sudice ale ţării -, în timp ce, de partea cealaltă a graniţei, în India, experţii locali vor efectua o numărătoare similară, notează agerpres .

Sute de experţi în fauna sălbatică şi agenţi de securitate se vor deplasa începând de joi în trei parcuri naţionale din sudul Nepalului, la graniţa cu India, şi vor amplasa camere cu senzori pentru a capta imagini cu aceste animale rare, a precizat vineri Man Bahadur Khadka, directorul general al Departamentului pentru pentru parcuri naţionale şi protejarea faunei sălbatice din Nepal.


“Tigrii din Nepal traversează graniţa şi intră în India, după cum cei din India traversează în Nepal. Ca urmare, există o dublare a datelor. Tigrii din India vor fi, de asemenea, recenzaţi, folosind aceeaşi tehnologie pentru a evita suprapunerea”, a indicat el pentru DPA.

Citește și : Martin Schulz, a declarat că va dialoga cu cancelarul conservator Angela Merkel

Potrivit unui recensământ din 2013, numărul tigrilor din Nepal ajunsese la 198, înregistrând o creştere semnificativă faţă de cele 121 de exemplare care au fost identificate în 2010.

Nepalul se numără printre cele 12 state cu populaţii de tigri care s-au angajat să dubleze numărul acestor animale până în 2022, după o întâlnire în oraşul rusesc Sankt Petersburg în 2010.

Responsabilii specialişti în fauna sălbatică vor monitoriza aceste animale pe cale de dispariţie folosind 600 de camere instalate în zonele protejate, a indicat Man Bahadur Khadka, adăugând că autorităţile vor face publice rezultatele recensământului în trei luni.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Moulin Rouge din Paris sărbătorește instalarea unei noi moriști de vânt

Moulin Rouge din Paris sărbătorește instalarea unei noi moriști de vânt Clubul de cabaret Moulin Rouge din Paris, ale cărui pale emblematice ale morii de...

Biden reduce din avantajul lui Trump în statele oscilante (sondaj Bloomberg)

Biden reduce din avantajul lui Trump în statele oscilante (sondaj Bloomberg) În ciuda prestaţiei sale slabe la dezbaterea electorală cu oponentul său republican Donald...

La ce îi folosește lui Putin o misterioasă stație radio care emite pe unde scurte?

La ce îi folosește lui Putin o misterioasă stație radio care emite pe unde scurte? Vladimir Putin ar putea folosi un post de radio misterios...

Rusia susține că a distrus două sisteme Patriot în Ucraina, după un atac cu rachete balistice

Rusia susține că a distrus două sisteme Patriot în Ucraina, după un atac cu rachete balistice Rachete balistice ruseşti Iskander au distrus două lansatoare pentru...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.